Fotoreportaj: Pe timp de caniculă. Orașul, o rufă la zvântat Fotoreportaj
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 270 Vizualizări

Fotoreportaj: Pe timp de caniculă. Orașul, o rufă la zvântat

 

Buzele mi se întredeschid uscate, un bob de sudoare îmi alunecă pe conturul sprâncenei şi întârzie o clipă la coada ochiului. E caniculă. Pe timp de arșiță, mureșenii preferă să stea ziua în casă, la mall sau oriunde e aer rece. Alții, undeva, departe, aruncă năvodul.

foto 1

Undeva, aproape, o copilă se lățește în apa fântânii arteziene din P-ța Teatrului, că doar cu rușinea, mori de foame. Și de zăpușală.

foto2

În altă parte a orașului, în P-ța Cuza Vodă, un client ia dopul, muşcă din el, îl pune înapoi în pepene şi se șterge cu dosul mânecii: ”Vreau două de 10 kile”.

Cu fața luminată de semnul unui început de zâmbet, femeia întinde mâna, vizibil muncită, după pungile de nylon. Ea, împreună cu tânăra care vinde alături, membrele familiei Marcu Micu și Marian Micu, poreclite Pârlici, au venit tocmai din Sadova, județul Olt. Sunt vecine cu Mugur Mihaescu, celebrul Garcea sau celebra Leana Pârțag din „Vacanța Mare”. Așadar, ”există o explicație!” pentru felul în care cele reușesc în succesul vânzării, care se lasă cu un adevărat spectacol interactiv, unde umorul se împleteşte cu accente  oltenești. La Sadova s-a răsturnat carul cu energie pozitivă, asta e cert. ”Îi transmitem salutări vecinului Mugur Mihăescu. Că ni-i tare drag! Tare, tare!”

foto3

Undeva, pe malul Mureșului, considerând că mașinile de spălat sunt prea mari și zgomotoase, și-n plus, fac să sară șurubul din contorul electric, cineva și-a spălat hainele cu săpun și le-a întins la zvântat, la soare.

foto4

Câteva tufe mai jos, ”Salut!” am strigat, făcând cu mâna unui cârd de rațe care se bălăceau, iar la auzul glasului meu, două și-au ascuns capul în apă, arătându-mi partea dorsală. Gestul m-a pustiit pe dinăuntru. Ca un tren care s-a golit de oameni în ultima gară.

foto 5

Cizmele , un ”must have” al sezonului. Dar nu acesta. E rost de multă suferință pentru a  atinge idealul de frumusețe al mileniului trei.

foto6

Dincolo, la o aruncătură de băț de mine, se poartă o negociere aprinsă pentru încă o înghețată. Hai, tati, sari cu banul! Și, ce dacă e a patra pe ziua de azi?! Doar o viață avem!

foto 7

Mai la stânga, sub arșița zilei, trecându-și nervos limba peste buze, cineva concurează pentru titlul de ”angajatul anului”.

foto 8

Dacă vouă vă e cald…eu ce-aș mai putea spune?! Mai am loc de voi?

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE