Personalul din învăţământ primeşte înapoi banii tăiaţi de Boc. Cum arată cererea pentru plata diferenţelor salariale Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3892 Vizualizări

Personalul din învăţământ primeşte înapoi banii tăiaţi de Boc. Cum arată cererea pentru plata diferenţelor salariale

111Președintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, social-democratul Florin Buicu a anunţat joi, 4 august, că personalul didactic şi didactic auxiliar va primi, în sfârșit, drepturile aferente perioadei 2008-2011.

“Este vorba de personalul din toate școlile şi universitățile publice din România. Prin Legea 85/2016, inițiativa legislativă a Partidului Social Democrat, lege privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008-13 mai 2011 (http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=14839 – n.r.) personalul didactic şi didactic auxiliar din învățământul public, preuniversitar şi universitar, își va primi drepturile”, a explicat Florin Buicu.

De asemenea, deputatul Florin Buicu a susţinut că deşi Guvernul Cioloș nu a susținut aceasta inițiativa (http://www.cdep.ro/proiecte/2015/300/20/0/pvg14%20init.pdf  – n.r.), ea a fost aprobată de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional şi promulgată de președintele României. “În normele de aplicare ale legii, publicate în Monitorul Oficial, este prevăzut modelul de cerere ce trebuie depus la angajator, de fiecare cadru didactic sau didactic auxiliar pentru recuperarea sumelor. Sumele vor fi plătite eșalonat pe o perioada de cinci ani. Invit toate cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar mureşean să depună cererile pentru a beneficia de aceste drepturi”, a menţionat președintele Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.

222

Model de cerere pentru plata diferenţelor de drepturi salariale

CERERE în vederea plății diferențelor de drepturi salariale prevăzute de Legea nr. 85/2016 privind plata diferențelor de drepturi salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011

Către Unitatea de învăţământ/ Instituția de învățământ superior …………

Doamnei/ Domnului director, rector…..

Subsemnatul/Subsemnata, …………………………………. (fostă …………………………..)*, posesor/posesoare al/a B.I./C.I. seria ……… nr. …………., CNP …………………., angajat/ă al/a unităţii/instituției pe care o conduceți pe funcţia de …………… în perioada ……………………………., solicit plata diferențelor de drepturi salariale prevăzute de Legea nr. 85/2016 în contul ……………………………………, deschis la …………………………… pe numele subsemnatului/subsemnatei.

Data …………….   Semnătura ……………

*NOTĂ – în cazul schimbării numelui de familie beneficiarul depune documente justificative.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE