Share

Home / Cultură / Stareţul mănăstirii din Sânmărtinu de Câmpie (Râciu) renunţă la politică

Stareţul mănăstirii din Sânmărtinu de Câmpie (Râciu) renunţă la politică

111Consilierul cultural al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia, pr. Oliviu Botoi, a declarat miercuri, 3 august, pentru cotidianul Zi de Zi, că stareţul Mănăstirii “Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Sânmărtinu de Câmpie, comuna Râciu, părintele protosinghel Teodul Libeg, va renunţa la calitatea de consilier local din partea Partidului Social Democrat, în acest sens existând deja o cerere către secretariatul Consiliului Local al comunei Râciu. “Domnul Teodul Libeg a făcut în urmă cu o săptămână o cerere de retragere din Consiliul Local al comunei Râciu şi am înţeles că va fi o şedinţă cu proximă ocazie a Consiliului care va lua act de acest fapt. Detaliile care urmează nu le cunosc, cert e că în momentul de faţă părintele a făcut cererea de retragere din Consiliul Local al comunei Râciu”, a afirmat pr. Oliviu Botoi. Potrivit prevederilor Sfântului Sinod al Bisericii Române privind anul electoral 2016, calitatea de cleric sau monah este incompatibilă cu cea de consilier local pe liste de partid.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

GALERIE FOTO: Cea de-a VI-a ediție Bookfest ne îmbie la lectură cu reduceri și titluri noi de excepție! „Am reușit să acoperim tot ce a apărut relevant în ultima perioadă”

Bookfest și-a deschis porțile pentru a 6-a oară în 19 septembrie la Teatrul Național Târgu …

Share
Share