Vâltoarea mureșeană, sărbătoarea comunității maghiare, în Parcul Municipal Eveniment
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 472 Vizualizări

Vâltoarea mureșeană, sărbătoarea comunității maghiare, în Parcul Municipal

Sántha Agnes, Gáspár Botond și Portik Vilmos, organizatori Vâltoarea MureșeanăPortik Vilmos, organizatorul principal al evenimentului Vâltoarea Mureșeană, a deschis conferința de presă dedicată sărbătorii comunității maghiare din Tîrgu-Mureș. „Principala știre este faptul că am încheiat un protocol cu Primăria Municipiului Tîrgu-Mureș. Începând cu ediția din acest an locul principal de desfășurare a Festivalului Vâltoarea Mureșeană va fi Parcul Municipal și spațiul din fața Sălii Sporturilor”, a declarat Portik Vilmos. „Pentru că nu știam din timp unde vom ține evenimentul, în anii trecuți aveam dificultăți în stabilirea programului”, a adăugat acesta pentru a puncta importanța înțelegerii încheiate cu Primăria. Conferința a avut loc în 4 august, de la ora 11.30 – pentru presa de limbă română, în G Café.

Vâltoarea Mureșeană, din 24 până în 28 august 2016

Evenimente din cadrul Vâltorii mureșene vor avea loc și în alte locuri decât zona Parcului Municipal. Gala de deschidere a festivalului va avea loc în Palatul Culturii și va fi urmată de un concert. De asemenea, va fi amenajată o scenă în fața Palatului Culturii unde vor fi prezentate spectacole și de pe care vor fi susținute concerte. Participanții la Vâltoare vor putea participa la o serie destul de vastă și de diversificată de activități și evenimente, pornind de la activități organizate pentru copii și familii, până la concursuri gastronomic.

Oaspeți din Kecskemét

Vâltoarea Mureșeana va beneficia și de aportul și vizita a unui grup de peste 80 de persoane care vor veni din Ungaria, din Kecskemét, oraș înfrățit cu Tîrgu-Mureșul. Portik Vilmos ne-a spus că aceștia vor vor avea în program și evenimente adresate și celor care nu cunosc limba maghiară. „Ei s-au gândit la un program prin care și maghiarii și românii din Tîrgu-Mureș să aibă posibilitatea de a cunoaște orașul Kecskemét. Aceștia vor organiza expoziții și vor prezenta produse tradiționale din orașul lor.

Evenimente pentru familii

În continuare a vorbit Sántha Agnes, organizatoarea evenimentelor pentru familii din cadrul Vâltorii. „Accentuăm că nu sunt activități doar pentru copii, deși ei au rolul principal, ci pentru familii”, a precizat Sántha Agnes. „Spre bucuria noastră avem și concurență pentru că și unii dintre sponsorii noștri vor organiza activități pentru copii”, a adăugat aceasta. Vor fi amenajate două corturi. Unul va fi pentru meșteșuguri, atât meșteșuguri tradiționale, cât și activități de tipul „hand-made”, iar în celălalt cort vor fi organizate jocuri interactive și discuții.

Ordinul Cavalerilor Pălincii

Invitați speciali ai Vâltorii și, în particular, ai segmentului dedicate evenimentelor gastronomice vor fi cei din Ordinul Cavalerilor Pălincii din Transilvania. Gáspár Botond, cel care se ocupă cu organizarea activităților gastronomic din cadrul festivalului, a declarat că anul acesta vor încerca să aducă mai multe echipe la concursul gastronomic. „Anul trecut am avut 8-10 echipe, ne dorim să aducem mai multe anul acesta, pentru că avem loc pentru 20”, a precizat acesta. „

Anul acesta, cu ajutorul celor din Ordinul cavalerilor Pălincii, vom organiza și primul concurs de pălincă tradițională țărănească”, a adăugat Gáspár Botond. Organizatorii primesc mostre pentru înscrierea în concurs până în data de 22 august. Mostrele trebuie să fie de o jumătate de litru. La concurs se poate înscrie orice producător de pălincă din zonă. Premiile vor fi decernate, duminică, 28 august, în ultima zi a festivalului. „Ne-am propus să primim peste 100 de mostre de pălincă”, a adăugat Gáspár Botond. „Ne dorim să face ceva frumos, atât din punct de vedere cultural cât și gastronomic”, a mai spus acesta.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE