Descurajarea muncii la negru. Firmele de construcții, verificate de ITM Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 315 Vizualizări

Descurajarea muncii la negru. Firmele de construcții, verificate de ITM

 

În perioada 28-30 iulie a avut loc Campania Națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor, precum și Acțiuni de Control în cadrul Campaniei Naționale de Combatere a Riscurilor de Căderi de la Înalțime și Surpări de Maluri pe Șantierele Fixe și Mobile.

În cursul lunii iulie au fost înregistrate 20 de sesizări care vizau nerespectarea unor clauze din contractele individuale de muncă, potrivit informațiilor furnizate de jrs. Eva Man, inspector șef Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate şi Sănătate în Muncă au realizat 44 de  controale și s-au aplicat sancţiuni pentru 13 angajatori. În domeniul securității și sănătății în muncă s-au constatat 13 neconformităţi, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale, respectiv 10 avertismente şi 3 amenzi  în cuantum de 19.000 lei.

Domeniile de activitate ale angajatorilor care au fost sancţionaţi cu amendă sunt de transport, alte activități sportive și fabricarea utilajelor in industria textilă. Totodată au fost avizate 14 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de către angajatori și au fost comunicate  23  de evenimente din care unul soldat  cu un  deces.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE