Examen pentru accederea în Baroul Mureş Business
  • redactia
  • 2 comentarii
  • 684 Vizualizări

Examen pentru accederea în Baroul Mureş

111Baroul Mureş anunță organizarea examenului de primire în profesia de avocat – pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, sesiunea Septembrie 2016.

Ce trebuie să ştie candidaţii

Potrivit avocatului Nicolae Gâldea, decanul Baroului Mureş, examenul constă în verificarea cunoştinţelor juridice prin susţinerea unui test grilă ce cuprinde 100 de întrebări din toate materiile, urmând a fi declaraţi admişi candidaţii care vor obţine cel puţin 10 puncte la fiecare disciplină în parte şi un punctaj total de cel puţin 70 de puncte. “Examinarea tuturor candidaților va avea loc la Centrul Teritorial Braşov al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților, la data 12 septembrie 2016”, a precizat avocat Nicolae Gâldea.

Cererile de înscriere a candidaților la examen se depun în dublu exemplar – în original şi în copie – la sediul Baroului Mureş din Târgu-Mureş, strada Justiţiei nr. 1, camera 35 parter, până la data de 17 august 2016, de luni până vineri, între orele 9.00 – 13.00, cu excepţia zilei de 15 august 2016. Taxa de examen este de 1.000 de lei și se va achita în contul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților din București nr. RO56RNCB0082044172480001 deschis la BCR Sucursala Unirea – București cu mențiunea “Taxă examen primire în profesie ca avocat stagiar, sesiunea septembrie 2016”, respectiv “Taxă examen primire în profesie ca avocat definitiv, sesiunea septembrie 2016”.

Adeverinţă în locul diplomei de licenţă

De asemenea, exclusiv pentru candidații care au susținut examenul de licență în anul universitar 2016, şi numai dacă unitățile de învățământ absolvite de aceştia nu au emis diplomele de licență, se admite depunerea adeverinței de absolvire a examenului de licență eliberată de unitatea de învăţământ, în locul diplomei de licenţă prevazută la articolul 15, alineatul 2, litera b, din Statutul profesiei de avocat în original sau în forma legalizată, cu menţiunea că adeverinţele eliberate au valabilitatea de un an de la data emiterii. În acest caz, nu se cere ca adeverinţa de absolvire să fie însoţită de foaia matricolă.

Relații suplimentare privind tematica de examen și bibliografia se pot obține de la secretariatul baroului sau accesând sectiunea de examene de pe site-ul Uniunii Naţionale a Barourilor din România, www.unbr.ro.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE