Home / Slider / 244 de locuri de muncă vacante la AJOFM

244 de locuri de muncă vacante la AJOFM

 

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureş oferă 244 de locuri de muncă vacante, potrivit informațiilor furnizate de Elisabeta Bogdan, director adjunct al instituţiei. Din acest total, doar 16 sunt pentru persoanele cu studii superioare.  Cele mai solicitate meserii sunt pentru studii medii cum ar fi lucrător comercial, ospătar, bucătar, confecționer textile, șofer, brutar, sudor, electrician, muncitor necalificat.

Germania, cea mai stufoasă ofertă

Prin rețeaua EURES sunt valabile 1456 de locuri de muncă vacante,l a nivel național, cele mai multe oferte venind dinspre Germania, în special pentru cei care vor să lucreze în domeniul hotelier sau ca și factori poștali. În Marea Britanie cele mai multe oferte sunt de îngrijitori persoane la domiciliu, experiența constituind un avantaj, se asigură instruire 2 săptămâni, apoi urmează Suedia și Italia.

EURES este o reţea de cooperare concepută pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în ţările UE 28, precum şi în Elveţia, Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, potrivit informațiilor furnizate de Luminița Chirilă, consilier EURES în cadrul AJOFM Mureș.

EURES are un rol important în furnizarea de informaţii specifice şi în facilitarea plasării forţei de muncă în beneficiul angajatorilor şi angajaţilor din zonele de frontieră, în regiunile europene transfrontaliere.

În practică, EURES furnizează serviciile prin intermediul portalului şi prin reţeaua umană de aproximativ 1.000 de consilieri EURES care sunt zilnic în contact cu solicitanţii de locuri de muncă şi cu angajatorii din întreaga Europă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Bufniță salvată de pompieri, în Târgu Mureș

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au fost solicitați să intervină vineri, 18 iunie, …