Home / Sanatate / Activitatea spitalelor riscă să fie blocată

Activitatea spitalelor riscă să fie blocată

Colegiul Medicilor din Municipiul București „constată cu îngrijorare” că activitatea spitalelor riscă să fie blocată, ca urmare a nerezolvării problemei gărzilor, și susține că actualele reglementări în relația doctorilor cu angajatorii (spitalele) sunt imprecis formulate, încălcând principii fundamentale ale dreptului muncii și legislația în vigoare, relatează AGERPRES.
„Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) consideră că autoritățile trebuie să identifice urgent soluții pentru ieșirea din această criză care pune în pericol pacienții. De aceea, solicităm Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Ministerului de Finanțe să trateze această problemă cu maximă responsabilitate, astfel încât să permită medicilor exercitarea profesiei în condițiile legii. Actualele reglementări în relația medicilor cu angajatorii (spitalele) sunt imprecis formulate, încălcând principii fundamentale ale dreptului muncii și legislația în vigoare”, se arată într-un comunicat CMMB remis sâmbătă AGERPRES.
CMMB adaugă că angajații din Sănătate nu și-au exercitat dreptul la grevă, „conștienți de importanța socială a actului medical”, iar acest lucru a făcut ca „acest corp profesional să fie permanent discriminat în raport cu angajatorii”.
„Cerem autorităților să nu mai profite de faptul că medicii își respectă angajamentul față de pacienți și să tergiverseze găsirea unor soluții juste la problema gărzilor suplimentare. CMMB, ca reprezentant profesional al medicilor din București în relația cu autoritățile, consideră că situația semnalată trebuie să capete o rezolvare de urgență”, conchide sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO – INTERVIU. Tanaszi Sarolta, medicul dedicat sănătății sighișorenilor

Tanaszi Sarolta, medic specialist de sănătate publică și management, manager al Spitalului Municipal din Sighișoara, …