Activitatea spitalelor riscă să fie blocată Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 136 Vizualizări

Activitatea spitalelor riscă să fie blocată

Colegiul Medicilor din Municipiul București „constată cu îngrijorare” că activitatea spitalelor riscă să fie blocată, ca urmare a nerezolvării problemei gărzilor, și susține că actualele reglementări în relația doctorilor cu angajatorii (spitalele) sunt imprecis formulate, încălcând principii fundamentale ale dreptului muncii și legislația în vigoare, relatează AGERPRES.
„Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) consideră că autoritățile trebuie să identifice urgent soluții pentru ieșirea din această criză care pune în pericol pacienții. De aceea, solicităm Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Ministerului de Finanțe să trateze această problemă cu maximă responsabilitate, astfel încât să permită medicilor exercitarea profesiei în condițiile legii. Actualele reglementări în relația medicilor cu angajatorii (spitalele) sunt imprecis formulate, încălcând principii fundamentale ale dreptului muncii și legislația în vigoare”, se arată într-un comunicat CMMB remis sâmbătă AGERPRES.
CMMB adaugă că angajații din Sănătate nu și-au exercitat dreptul la grevă, „conștienți de importanța socială a actului medical”, iar acest lucru a făcut ca „acest corp profesional să fie permanent discriminat în raport cu angajatorii”.
„Cerem autorităților să nu mai profite de faptul că medicii își respectă angajamentul față de pacienți și să tergiverseze găsirea unor soluții juste la problema gărzilor suplimentare. CMMB, ca reprezentant profesional al medicilor din București în relația cu autoritățile, consideră că situația semnalată trebuie să capete o rezolvare de urgență”, conchide sursa citată.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE