Home / Slider / Campania „10 pentru siguranţă!” Fii model în trafic, pentru copilul tău

Campania „10 pentru siguranţă!” Fii model în trafic, pentru copilul tău

Distribuie

 

Pentru sfârșitul de săptămână, Campania „10 pentru siguranţă!” solicită mureșenilor 10 minute de atenție subiectului „siguranţa copiilor în traficul rutier”. Dacă în urmă cu două decenii, cât era ziulica de lungă, copiii băteau mingea pe strad și jucau leapșa nestingheriți, în zilele noastre educația rutieră a devenit ” un must have” pentru copii.

Nu întâmplător se spune că educaţia rutieră e educaţie pentru viaţă. Învăţându-i pe copii să respecte regulile, să fie atenţi în trafic, îi învăţăm de fapt cum să îşi protejeze viaţa în trafic, fie ca pietoni, fie ca pasageri în autoturisme, potrivit informațiilor furnizate de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Mureș.

Copiii traşi de mânuţă printre maşini, ocolind trecerea de pietoni, este un exemplu, un obicei care îl poate costa scump în viitor, pe cel mic.

Polițiștii mureșeni ne sfătuiesc să oferim copiilor un exemplu corect de comportament, pentru că va rămâne cu această lecţie pentru mult timp. Traversaţi regulamentar, purtaţi centura de siguranţă! Nu pentru că altfel veţi fi amendaţi, ci pentru că centura de siguranţă este ca un braţ care te ţine şi te protejează!

În plus, locul copilului în maşină este în spate, după caz, în scaun! Fiţi fermi, o faceţi pentru siguranţa lui!! Niciodată nu poţi şti ce se va întâmpla, cine te poate lovi din spate, ce intervine şi necesită o frânare bruscă. Ce vă doriţi? Un copil îmbufnat, dar în siguranţă sau unul fericit expus unor mari pericole?? În plus, se va obişnui cu regula şi nu o va mai percepe ca pe un motiv de supărare.

”Campania „10 pentru siguranţă!” are ca scop reamintirea unor măsuri pentru siguranţa copiilor, a familiei. Aducem în atenţia mureşenilor 10 sfaturi pentru ca familiile din comunitatea noastră să primească nota 10 la lecţia siguranţei”, se arată într-un comunicat de presă remis de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ședință de lucru la Consiliul Județean Mureș

Distribuie DISPOZIŢIA NR. 87din 15 martie 2024privind convocarea Consiliului Judeţean Mureş în şedinţă publică ordinară …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.