Home / Sport / Cu un lot tânăr, ASA va avea și cel mai tânăr antrenor

Cu un lot tânăr, ASA va avea și cel mai tânăr antrenor

Distribuie

După ce Dario Bonetti a părăsit la sfârșitul partidei pierdută de ASA Târgu-Mureș cu 0-3 pe teren propriu în fața formației Poli Iași, echipa mureșeană s-a văzut nevoită să caute de urgență un nou antrenor. Roș-albaștri au de susținut miercuri 10 august, la Mediaş, începând cu ora 16.30, partida din „optimile” Cupei Ligii Adeplast la fotbal, cu formația locală Gaz Metan. Una din opțiuni era Liviu Ciobotariu, cel care a condus echipa în returul ediției 2014-2015, sezon în care ASA a devenit vicecampioană. Această variantă a picat însă, astfel încât conducerea a trebuit să se orienteze spre un antrenor liber de contract, dar autohton, unul străin fiind mult mai greu de găsit în condițiile actuale. Noul antrenor va fi Dan Alexa, care a sosit la Târgu-Mureș și urma ca luni seara să semneze cu mureșenii un contract valabil pentru această ediție de campionat, obiectivul stabilit fiind salvarea de la retrogradare. Este un obiectiv pe măsura posibilităților, dar greu de atins în situația în care ASA are un lot restrâns, cu mulți jucători neexperimentați, a pierdut toate cele trei partide dispuate în această ediție și are de recuperat și penalizarea de 6 puncte primită din cauza neplății la timp a unor datorii. Așadar, cele mai tânăr antrenor, la cel mai tânăr lot.

Globetrotter ca jucător, la început de carieră ca tehnician

Dan Alexa este liber de contract după ce a renunțat la funcția de antrenor a echipei Rapid București, cu care a promovat în Liga I de pe prima poziție a seriei I, dar echipa se află în faliment și nu are drept de participare în primul eșalon. Noul tehnician a fost la Târgu-Mureș în calitate de antrenor al formației ACS Poli Timișoara în sezonul precedent, al doilea pentru el ca tehnician în Liga I după renunțarea la cariera de jucător. Echipa sa a obținut atunci un 0-0 pe Trans Sil. Dan Alexa este timișorean și în 28 octombrie va împlini 37 de ani, fiind cel mai tânăr antrenor al Ligii I. Ca jucător, acesta a evoluat pe postul de mijlocaș defensiv și a debutat la UM Timișoara, de unde a ajuns pentru doi ani la Rocar București, apoi s-a întors la Timișoara, dar la Poli, pentru un singur sezon. În același sezon a mai jucat la Universitatea Craiova, după care a revenit în București, la Dinamo. Aici a jucat trei sezoane, dar cu o întrerupere de un an după al doilea campionat, când a fost în China, la Beijing Guoan. Perioada cea mai stabilă din carieră și-a petrecut-o între 2006 și 2011, în care ajucat din nou pentru Politehnica Timișoara. În campionatul următor a jucat pentru Rapid București, dar ultimii doi ani și i-a petrecut din nou în străinătate, în Cipru, la Anorthosis Famagusta. Dan Alexa mai are în palmares 6 prezențe în reprezentativa României, pentru care a înscris două goluri. ASA este așadar a treia echipă pe care o va antrena, iar misiunea sa se anunță una foarte dificilă.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.