- teodora.mindru
- 0 comentarii
- 322 Vizualizări
Abordări terapeutice moderne în patologia psihiatrică la copii și adolescenți
9 august 2016Al XVII-lea Congres al Societății de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din România (SNPCAR) și a 39-a Conferință Națională de Neurologie-Psihiatrie și Profesiuni Asociate Copii și Adolescenți cu participare internațională vor avea loc în perioada 21-24 septembrie, la Sovata, după ce anul trecut manifestările au avut loc la Sibiu.
„În anul 2016, SNPCAR organizează al XVII-lea Congres SNPCAR și a 39-a Conferință Națională de Neurologie-Psihiatrie și Profesiuni Asociate a Copilului și Adolescentului, cu participare internațională, care va avea loc în perioada 21-24 septembrie, la Sovata, în județul Mureș. Avem onoarea să vă invităm să participați la această manifestare științifică importantă pentru specialitățile noastre. Prezența dumneavoastră cu lucrări este un prilej de recunoaștere profesională și o ocazie de a fi împreună într-un climat de liniște, relaxare și condiții excelente pentru organizarea de evenimente științifice pe care ni le oferă stațiunea Sovata”, a precizat șef lucrări univ. dr. Laura Nussbaum, președintele SNPCAR.
Deschidere spre metodele de investigație moderne
Potrivit programului congresului, temele abordate se referă la patologia neurologică și recuperare în intervalul 0-3 ani, categorii cu risc neuropsihic, abordări terapeutice moderne în patologia psihiatrică, convulsii și epilepsii în perioada 0-3 ani, diagnostic clinic și EEG, recuperarea neuromotorie la copilul 0-3 ani etc. De altfel, Societatea de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din România editează Revista de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din România, o revistă cu acces liber, supusă unui proces de recenzie care evaluează articole din toate domeniile prevenției, diagnosticării, tratamentului, managementului tulburărilor neurologice și psihiatrice ale copiilor și adolescenților, precum și ale sănătății mentale, psihoterapiei, terapiei de familie, psihologiei medicale, psihosociologiei, geneticii moleculare corelate, neurogeneticii, neuroimagisticii, epileptologiei, reabilitării, patofiziologiei și epidemiologiei. Revista se focalizează asupra nevoilor comunității actuale științifice și de cercetare și se angajează să publice articole originale, studii, revizuiri, rapoarte de caz de înaltă valoare și impact științific, care contribuie relevant în domeniu. Revista încurajează cercetările care utilizează metode de investigație moderne.
Societatea de Neurologie și Psihiatrie a Copilului și Adolescentului din România a luat ființă în anul 1990 cu scopul de a organiza activitățile profesionale și științifice ale medicilor specialiști, rezidenți, ale specialiștilor din profesiunile asociate: psihologi, defectologi, sociologi, pedagogi, recuperatori, psihoterapeuți și kinetoterapeuți etc., care sunt încadrați în activitățile de profilaxie, asistență, învățământ și recuperare a copiilor suferinzi neuro-psihic din țara noastră.
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
|
Lasă un comentariu