Home / Sport / BC Sirius a demarat pregătirile cu lot complet

BC Sirius a demarat pregătirile cu lot complet

Luni au avut loc primele antrenamente cu lotul complet pentru nou promovata în Liga Națională de Baschet Feminin BC Sirius Târgu-Mureș. După câteva antrenamente axate pe pregătirea fizică la care au participat doar jucătoarele autohtone, de luni lotul s-a întregit cu sosirea celor patru jucătoare americane. Michelle Daniel, Lauren Gregory, Teonia McCune și Tear’a Laudermill, alături de o altă nou venită, Andreea Beldian, de la CSU Alba Iulia, finalista campionatului trecut s-au acomodat foarte repede cu atmosfera din echipă. Luni dimineața, sub îndrumarea noului preparator fizic, Szabó – Csifó Barna, fetele au urmat un program de pregătire fizică la Platoul Cornești, iar după masă antrenorul Steff Zakariás a putut urmări pe viu evoluția în teren a jucătoarelor alese după multe zile de căutări. Primele impresii au fost dintre cele mai optimiste. „În funcție de buget, am fost nevoiți să căutăm jucătoare cu calități motrice. Din acest punct de vedere, după primul antrenament sunt foarte mulțumit de alegerea făcută. Fetele noi au calități fizice deosebite, unele se pot lua la întrecere oricând cu băieții. După cum am constatat au și știința jocului, aspect pe care l-am constatat atunci când le-am ales, dar acum mi s-a confirmat acest lucru. Ceea ce am urmărit când am alcătuit lotul și ce îmi doresc este de a pregăti o echipă combativă și constat că avem toate șansele ca la acest capitol să obținem ceea ce ne-am dorit”, sunt primele impresii a antrenorului Steff.

Pregătiri doar pe plan local

Lotul de 14 jucătoare va efectua câte două antrenamente pe zi. De la primul antrenament în formație completă a lipsit totuși târgumureșeanca Bartha Borbala, care se pregătește în Ungaria, beneficiind de o bursă de studii. Tot din cauza bugetului redus, echipa va efectua pregătiri doar pe plan local. După perioada de pregătire, primele teste le va susține în 25-26 august, când va disputa o dublă amicală cu Universitatea Cluj, iar în perioada 1-3 septembrie va organiza pe teren propriu Cupa Sirius, la care și-au anunțat participarea formațiile prim divizionare din Galați și Brașov, cu o a patra echipă purtându-se tratative.

Americancele au făcut între timp și câteva scurte vizite în oraș. Singura care a mai evoluat în România este Michelle Daniel, la Phoenix Galați, Lauren Gregory și Tear’a Laudermill au mai evoluat în Grecia și Suedia, în timp ce Teonia McCune este singura care se află pentru prima dată pe pământ european. Acomodarea celor patru cu atmosfera din cadrul lotului s-a realizat foarte rapid, iar în scurtele vizite pe care au reușit să le facă, orașul li s-a părut frumos și liniștit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mihai Vereș, primul jurnalist pensionat de la Zi de Zi!

Echipa cotidianului Zi de Zi îl felicită pe Mihai Vereș, redactor responsabil de domeniul Sport, …