Home / Slider / Clovn-terapie la Căminul pentru vârstnici

Clovn-terapie la Căminul pentru vârstnici

 

Cu costumele colorate, cu jocuri și numere de magie, clovnii fundației “Contact clown” din Olanda, au reușit să-i facă pe beneficiarii Căminului pentru persoane vârstnice din Târgu Mureș, să uite câteva momente de rutina zilnică, să regăsească speranță, alinare și râsul ”pe pâine”.

Vizitele personajelor haioase a vrut să marcheze, printre altele, și Ziua internațională a prieteniei, sărbătorită în prima duminică a lunii august.

CLOVN 2

” Se spune că, un minut de râs este la fel de benefic pentru sănătate ca și 10 minute de alergare. Cu alte cuvinte, numai beneficii am acumulat în cele două ore petrecute alături de clownii de la fundația “Contact clown” din Olanda, care ne-au convins că există o astfel de terapie. Clovnul are la origine un personaj care urmărește să provoace râsul prin poznele sale și prin felul în care apare îmbrăcat, o ființă unică, fără inhibiții, care trăiește aici și acum, radiind distracție celor din jurul său” a declarat dr. Anca Florea, directoarea Căminului pentru persoane vârstnice.

Activitățile de clovn-terapie au menirea de a provoca râsul care îmbunătățește funcția plămânilor, alimentează creierul cu oxigen, întărește sistemul imunitar și reduce hormonul de stres.

” Este important ca tu să te joci cu cine ești, pentru a-ți descoperi noi laturi ale ființei tale, dar și de a percepe persoana de lângă tine” au declarat, membrii fundației, deviza lor.

Beneficiarii căminului au mulțumit frumos clovnilor, oferindu-le în dar niște păsărele ciripitoare originare locului, în speranța că vor reveni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mesajul primarului Márk Endre de Ziua Națională a României

„Dragi reghineni!  Sărbătoarea națională a unei țări simbolizează forța unei comunități, care în spiritul unirii, …