Home / Sanatate / Ministrul Sănătății și sindicatele din sănătate au semnat o declarație comună. Ce schimbări vor fi în sistemul sanitar

Ministrul Sănătății și sindicatele din sănătate au semnat o declarație comună. Ce schimbări vor fi în sistemul sanitar

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și sindicatele din domeniu au semnat luni o declarație comună în care se arată că oferta făcută medicilor de creștere a salariilor conform OUG 20/2016 și de creștere a plății gărzilor suplimentare, de la 1 octombrie, prin raportarea la salariul de bază majorat este un pas important către normalizarea remunerației în sectorul sanitar, relatează AGERPRES.
„În urma întâlnirii de astăzi, 8 august 2016, reprezentanții Federației Sanitas, ai Federației Solidaritatea Sanitară și ai Federației Hipocrat, împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, apreciază că oferta făcută medicilor de creștere a salariilor conform OUG 20/2016 și de creștere a plății gărzilor suplimentare, de la 1 octombrie, prin raportarea la salariul de bază majorat este un pas important către normalizarea remunerației în sectorul sanitar”, se arată în document.
Potrivit sursei citate, creșterea plății gărzilor este un angajament ferm și va fi implementat prin Ordonanță de Urgență „de îndată ce Executivul va putea emite din nou acest tip de act normativ„, termenul pentru definitivarea pașilor legislativi fiind data de 1 octombrie.
Totodată, semnatarii susțin asigurarea continuității actului medical și a liniilor de gardă pe baza actelor normative aliate în vigoare.
„În ceea ce privește evaluarea modalităților de reglementare a veniturilor celorlalte categorii de personal din sistemul sanitar, acestea vor fi discutate în cadrul consultărilor cu partenerii de dialog social din procesul de elaborare a Legii Salarizării Unitare. Reprezentanții Federației Sanitas, ai Federației Solidaritatea Sanitară și ai Federației Hipocrat, împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, vor continua consultările în vederea modificării Ordinului 870/2004 în vederea reglementării timpilor de lucru din sistemul sanitar”, se precizează în document.
Declarația este semnată de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, Federația Sanitas din România — reprezentată de Leonard Bărăscu, Federația Solidaritatea Sanitară — reprezentată de Viorel Rotilă și Federația Hipocrat — reprezentată de Cătălin Dudu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Apendicita ne poate pune viața în pericol?

Apendicita: Definitie, simptome, complicatii, diagnosticare si tratament Apendicita este o inflamație a apendicelui, o pungă …