Ședința publică de repartizare a cadrelor didactice. 120 de posturi titularizabile în mediul urban, 55 în Tîrgu-Mureș Invatamant
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 856 Vizualizări

Ședința publică de repartizare a cadrelor didactice. 120 de posturi titularizabile în mediul urban, 55 în Tîrgu-Mureș

Ședința publică de repartizare a cadrelor didactice în urma concursului de ocupare a posturilor didactice vacante din județul Mureș s-a desfășurat ieri, 8 august, de la ora 9.00. Ședința a avut loc în Sala festivă a Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Tîrgu-Mureș. Conform prevederilor legale repartizarea posturilor didactice s-a realizat în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare obținute la concursul de titularizare, în limita numărului de posturi didactice din lista afișată pentru concurs.

Programul repartizărilor

Conform graficului publicat de Inspectoratul Școlar Județean, primii candidați care și-au exprimat opțiunile au fost profesorii de limba română, limba engleză, limba franceză și limba germană, au urmat cei de limba maghiară, religie reormată și religie romano-catolică, apoi profesorii de georgrafie, biologie, istorie, religie ortodoxă, educație fizică și sport, psihopodagogie specială și de consiliere psihologică. După ora 10, au fost programați educatorii și învățătorii. După aceștia au urmat profesorii de matematică, informatică, fizică și chimie, ultimii fiind programați profesorii de la disciplinele tehnice și economice, de educație tehnologică și cei de muzică și arte.

Câteva sute de candidați

Pentru cele 169 de posturi titularizabile și 381 de posturi întregi netitularizabile s-au prezentat la ședința publică de repartizare peste 500 de candidați care obținut medii mai mari de 5 la concursul de titularizare. 308 dintre candidați au avut medii peste 7. Pe lângă posturile întregi, au mai fost disponibile 2311 posturi incomplete. Comparând numărul candidaților cu cel al posturilor, putem avea impresia că oferta și cererea s-au întâlnit într-un mod echilibrat, însă nu a fost chiar așa. Au existat discipline cu foarte mulți candidați și foarte puține posturi, cum a fost la matematică sau la limba română, și, de asemenea, nu toate posturile au fost considerate atractive de profesori. De aceea, senzația pe care am avut-o stând în sală a fost că, de fapt, sunt foarte puține posturi disponibile, mai ales pentru cei cu note foarte mari. În plus, foarte puține dintre posturile titularizabile au fost la unități școlare din mediul urban.

Puține posturi de titularizabile și mai puține atractive

De exemplu, la matematică, conform site-ului titularizare.edu.ro, au fost disponibile, în total, doar 6 posturi disponibile pentru încadrare pe perioadă nedeterminată, titularizabile. Dintre acestea, nici unul nu este în Târgu-Mureș. 4 posturi sunt în ciclul gimnazial, 2 în cel liceal – doar acestea fiind în mediul urban, ambele în orașul Sărmașu. Tot 6 posturi au fost disponibile și pentru profesorii de limba și literatura română, dintre acestea doar două fiind în mediul urban, unul în Sovata, in ciclul liceal, și unul în Sighișoara, în ciclul gimnazial.

55 de posturi titularizabile în Tîrgu-Mureș

În total, la toate disciplinele, pornind de la educatori până la profesori în ciclul postliceal au fost disponibile doar 55 de posturi pe perioadă nedeterminată.  Una dintre puținele discipline pentru care a fost disponibile un număr mare de posturi a fost medicina generală, fiind disponibile 11 posturi, 7 la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” și 4 la Liceul Vocațional Reformat. În total, în mediul urban au fost disponibile 120 de posturi pe perioadă nedeterminată. Pe lângă cele 55 de posturi titularizabile, în Târgu-Mureș au mai fost disponibile încă 136 de posturi pe perioadă determinată, posturi despre care unitățile școlare și ISJ Mureș consideră că au o viabilitate mai mică de patru ani. În mediul urban, în total, au fost disponibile 230 de posturi pe perioadă determinată.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE