Home / Slider / Tu știi cum să-ți protejezi copilul de pericolul de pe internet?

Tu știi cum să-ți protejezi copilul de pericolul de pe internet?

 

Campania „10 pentru siguranţă!”  vă invită să începeţi săptămâna cu 10 minute acordate siguranţei copiilor pe internet şi în locuinţă. Internetul e un instrument util pentru informare, însă utilitatea lui poate fi o capcană periculoasă pentru copii şi adolescenţi. Ca sursă de informare şi comunicare, aceștia dau întâmplător de imagini șocante, abuzive, distructive.

Utilizarea internetului de către copii trebuie să fie limitată şi sub supravegherea părinţilor, pentru a nu se expune riscurilor reale din lumea virtuală! Gândiţi-vă câte pot vedea, deseori din întâmplare, şi cât de mult îi poate afecta, explicaţi-le cât de uşor pot conversa cu oameni rău intenţionaţi care pretind că sunt altcineva şi multe, multe altele, ne sfătuiesc polițiștii mureșeni din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.Şi când sunt acasă singuri, cei mici trebuie să respecte câteva reguli:

  • Să încuie uşa imediat ce intră în casă şi nu deschidă nimănui;
  • Să nu deschidă prin interfon uşa blocului nimănui (ar fi bine să nu răspundă la interfon când sunt singuri)
  • Să nu discute cu persoane necunoscute (indiferent cine pretind că sunt) despre programul părinţilor, unde sunt, când se întorc;

Puteţi folosi exemple din poveşti pentru a-i face să înţeleagă pe cei mici că unii oameni pot să-i păcălească, prefăcându-se că sunt altcineva, spre exemplu povestea „Capra cu trei iezi.

Campania „10 pentru siguranţă!” are ca scop reamintirea unor măsuri pentru siguranţa copiilor, a familiei. Polițiștii mureșeni readuc în atenţia mureşenilor 10 sfaturi pentru ca familiile din comunitatea noastră să primească nota 10 la lecţia siguranţei.

Partenerii campaniei sunt Salvaţi Copiii Mureş, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mureş, Centrul de prevenire, monitorizare şi combatere a violenţei în familie din cadrul IEESR Tîrgu-Mureş, Poliţia Locală Tîrgu-Mureş, sprijinul mass media şi al voluntarilor fiind unul important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Reguli privind accesul în galerii de artă, biblioteci, librării și concerte în aer liber

Ministerele Sănătăţii şi Culturii au semnat ordinul comun cu privire la desfăşurarea activităţilor culturale după …