Parteneriat în trei, pentru „Centrul Comunitar Generaţii” Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 306 Vizualizări

Parteneriat în trei, pentru „Centrul Comunitar Generaţii”

111Fundația Principesa Margareta a României a încheiat, începând cu luna mai 2016, un parteneriat cu Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin și Fundația Comunitară Mureș pentru a realiza proiectul “Centrul Comunitar Generații”.

Program pilot în Reghin

Proiectul se axează pe activități educative propuse și conduse de cei 11 voluntari vârstnici, dar și jocuri, activități non-formale, excursii și multe altele. „Cele trei organizații vor munci împreună pentru un program pilot în Reghin care dorește să aducă împreună două generații: copii din centrul de zi, participanți la programul after-school, și voluntari vârstnici. Proiectul pilot are ca beneficiari 25 de copii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani proveniți din medii de risc, care sunt înscriși la centrul de zi de la Aşezământul Social Casa Maria 1 din Reghin”, a precizat Ştefan Molnar, coordonator fundraising la Fundaţia Comunitară Mureș.

Grant de 4.000 de euro

Potrivit acestuia, Fundația Principesa Margareta a României a oferit un grant de 4.000 de euro pentru desfășurarea proiectului, iar Fundația Comunitară are responsabilitatea de a mobiliza încă 4.000 de euro din comunitate pentru a acoperi cheltuielile programului până la finalul anului 2016. „Principiul intergenerațional propus de Fundația Principesa Margareta a României ajută centrele sociale de tip after-school să devină micro-comunități care implică copii, tineri și vârstnici pentru a rezolva diverse probleme sociale. Până acum acest model a fost preluat de către nouă organizații din țară – Centrul de zi Sf. Stelian al Fundaţiei Bucuria Ajutorului din Urlați, Centrul de zi al Fundaţiei Buckner din Târnăveni, Centrul de zi pentru copii ce provin din familii aflate în dificultate din Valea Crişului, Centrul de zi Sf. Nicolae al Asociaţiei Filantropice Creştin Ortodoxe Alba Iulia, Centrul de zi pentru copii ce provin din familii aflate în dificultate al Asociaţiei Caritas din Sfântu Gheorghe, Centrul multifuncţional de servicii sociale “Speranța” al Asociației Filantropice Creştin Ortodoxe Sf. Vasile cel Mare din Galați, Centrul de zi pentru copii Sf. Spiridon  al Asociației Multifuncționale Filantropice Sf. Spiridon din Galați, Centrul de zi pentru copii ce provin din familii defavorizate al Fundației Bunul Samaritean din Nicorești şi Centrul de zi “La vale” al Fundației Cuvânt Întrupat din Galați. Implicarea comunității locale este foarte importantă pentru succesul proiectului astfel că primul sponsor este Asociația Casa Educației Reghin, care devine partenerul local al proiectului oferind un sprijin financiar de 1.000 de euro pentru ediția pilot”, a subliniat Ștefan Molnar.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE