Home / Sanatate / Specialiști de renume din țară și din străinătate, la Congresul Național de Psihiatrie

Specialiști de renume din țară și din străinătate, la Congresul Național de Psihiatrie

Distribuie

Specialiști de renume din țară și din străinătate se vor afla în perioada 15-18 septembrie la Târgu-Mureș, la al XX-lea Congres Național de Psihiatrie, ce are ca temă „Actualități în patologia psihiatrică a adultului și copilului. Comorbidități și perspective terapeutice”.

Evenimentul științific este organizat de Asociația Medicilor Rezidenți în Psihiatrie din România (AMRPR), cu sprijinul Asociației Române de Studiu a Personalității, al Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș și al Asociației Române de Psihiatrie și Psihoterapie. Prezentările vor avea loc în Amfiteatrul Centrului Integrat de Medicină Dentară din cadrul UMF Târgu-Mureș. Activitatea congresului începe în data de septembrie cu un workshop precongres referitor la perspective sistemice şi psihiatrice.
Potrivit site-ului manifestării, președintele onorific al congresului este prof. dr. Aurel Nireștean. Președinții congresului sunt: dr. Laura Demijan și dr. Anca-Livia Popescu. Deschiderea oficială a congresului va avea loc vineri, 16 septembrie, la ora 13.00.
„Noi, membrii AMRPR, am pornit spre o nouă aventură. Vine congresul al XX-lea. Ne ducem la Târgu-Mureș unde ne așteaptă, pregătită cu toate și cu de toate, Laura Demijan, responsabila de onoare alături de subsemnata sub ocrotirea domnului prof. Aurel Nireștean”, a transmis dr. Anca-Livia Popescu, președinte AMRPR.

Anul trecut, congresul AMRPR a avut loc la Timișoara, în perioada 11-13 septembrie, și a dezbătut aspecte referitoare la psihiatrie între teorie și practică. „Tema aleasă pentru acest eveniment este „Actualități în patologia psihiatrică a adultului și copilului. Comorbidități și perspective terapeutice”, tema care vizează o abordare multiaxială și multidisciplinară a pacientului psihiatric. Cu sprijinul oferit de UMF Târgu- Mureș în organizarea congresului, anul acesta vom reuși să punem la dispoziția participanților un număr de 40 de locuri de cazare gratuite în cadrul căminelor studențești aferente Universității. Prioritate vor avea medicii rezidenți cu taxa de participare platită și participanții care sunt înscriși cu lucrări”, se transmite pe site-ul conferinței.
Printre specialiștii invitați la această manifestare se numără prof. dr. Aurel Nireștean, prof. dr. Gaboș Grecu Iosif, dr. Gabriela Buicu, psih. dr. Cosmin Octavian Popa, dr. Ileana Radu și dr. Radu Iosub.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.