Detoxifiere, purificare și meditație cu o singură dietă Life style
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 235 Vizualizări

Detoxifiere, purificare și meditație cu o singură dietă

Dieta ayurvedică, inspirată de terapia indiană cu același nume, este concentrată asupra stării generale de bine a ființei umane în relație cu mediul pentru atingerea echilibrului, permite consumul de alimente fără a se axa pe cantitate și diversitate, atât timp cât sunt asigurate suficiente calorii, și pune accent pe calitatea meselor și mișcare, explică, pentru AGERPRES, nutriționistul Lygia Alexandrescu.
Potrivit sursei citate, ea amintește că programele ayurvedice, în fapt o serie de terapii, presupun exerciții fizice și de respirație, o alimentație care respectă principii specifice, detoxifiere sau purificare și meditație.
Din aceste motive, adaugă specialistul, dieta ayurvedică, bazată pe aceste principii, câștigă tot mai multă popularitate în lumea occidentală, fiind preferată de cei care caută metode de îngrijire a sănătății netradiționale și orientate spre starea generală de bine a ființei umane.
Ideea de bază este să consumăm cât mai multe alimente proaspete sau gătite dietetic înainte de masă sau măcar în ziua în care se consumă, la o temperatură plăcută — nici fierbinți, nici foarte reci—, fără a fi antrenați și în alte activități — condus mașina, urmărit știri, conversații contradictorii etc.
Concret, arată nutriționistul Lygia Alexandrescu, în dietă sunt permise: soia/ tofu nesărat, carnea albă de pasăre, albuș de ou, fructe și legume, peștele, untul, cereale integrale, ulei de măsline sau de avocado, cocos, semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui, scorțișoară, semințe de coriandru, mărar, chimen, menta, șofran, tumeric.
Printre alimentele interzise se numără: carnea cu conținut crescut în grăsimi, iaurturile, brânzeturile, concentrat de legume, muștar, murături, sare, dressing de salată, condimente picante, oțet, margarină.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE