Home / Primaria Targu Mures / Elefanţii, sărbătoriţi la Târgu-Mureş de ziua lor!

Elefanţii, sărbătoriţi la Târgu-Mureş de ziua lor!

Distribuie

1Ziua Mondială a Elefanţilor a fost marcată şi la Grădina Zoologică din Târgu-Mureş, unica din România care găzduieşte elefanţi. Copii de toate vârstele au avut parte de suprize pregătite special, pentru această zi, de angajaţii Zoo.

Jocuri de memorie, puzzle, bowling, aruncare la ţintă, concursuri de întrebări, toate au avut ca temă principală „gigantul” . Cei mici s-au distrat ore în şir la pavilionul elefanţilor, unde au avut ocazia, în premieră, să vadă cum îngrijitorii răsfaţă cei mai  mari locuitori ai pavilioanelor de la Târgu-Mureş. „De ziua lor, cei doi elefanţi au beneficiat de pedichiură, iar vizitatorii au aflat modul în care se îngrijesc elefanţii aflaţi în captivitate. Grădina Zoologică din Târgu-Mureş este singura din ţară care îndeplineşte toate condiţiile pentru a găzdui elefanţi”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

Tania are 42 de ani şi a păşit pe tărâm românesc acum patru ani. A plecat din Bergamo, Italia şi a ajuns la TârguMureş, prin Programul de creştere a elefanţilor, derulat în toată lumea. Hella,  al doilea elefant, a pus piciorul în Grădina Zoologică, doi ani mai târziu. Are 49 de ani şi s-a împrietenit la cataramă cu Tania. „Îngrijitorii spun că mănâncă, se plimbă, dorm şi se joacă împreună. Mai mult, au aceleaşi preferinţe : le plac fructele, legumele şi fânul de bună calitate. Cei doi elefanţi sunt monitorizaţi de specialişti din America, Olanda şi Germania, care s-au declarat mulţumiţi de felul în care sunt îngrijite cele două exemplare şi de spaţiul pus la dispoziţia acestora. Tania şi Hella, alături de girafe reprezintă unul din punctele de atracţie ale Grădinii Zoologice din Târgu-Mureş şi atrag în faţa pavilioanelor, anual,  mii de vizitatori din ţară şi străinătate”, se mai menţionează în comunicat.

2

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferință regională pe tema combaterii bullying-ului școlar cu participare națională. Ministrul Educației: „Mesajul este- zero violență în școli!”

Distribuie În România, fenomenul bullying-ului este tot mai prezent în viața academică, acolo unde colectivitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.