Home / Sanatate / Mai mulți bani pentru tratamentul fără interferon?

Mai mulți bani pentru tratamentul fără interferon?

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) precizează că suplimentarea bugetului aprobată miercuri de către Guvern, împreună cu redistribuirile de fonduri operate între capitolele bugetului FNUASS, va permite creșterea sumei alocate contractelor cost-volum și cost-volum-rezultat, respectiv extinderea tratamentului fără interferon la pacienții cu hepatită cronică C în alte stadii de fibroză decât cele tratate în prezent, reînnoirea contractelor încheiate în anul 2015 pentru oncologie, relatează AGERPRES.
Potrivit unui comunicat de presă al CNAS remis joi AGERPRES, suplimentarea bugetului CNAS va permite și intrarea în proces de negociere pentru alte molecule incluse condiționat în lista medicamentelor compensate (arii terapeutice: oncologie, cardiovascular, diabet zaharat etc.).
Guvernul a aprobat suplimentarea bugetului CNAS cu peste 1 miliard de lei, în cadrul rectificării bugetului de stat pe anul 2016, efectuată printr-o ordonanță aprobată miercuri.
Potrivit sursei citate, din aceste fonduri suplimentare, aproximativ 870 de milioane de lei sunt credite de angajament ce vor fi utilizate astfel: peste 705 milioane lei pentru asigurarea serviciilor medicale, a medicamentelor și dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de sănătate, iar aproximativ 163 milioane lei pentru programele naționale de sănătate curative.
„Restul de 271 milioane lei vor fi transferuri de fonduri destinate acoperirii creșterilor salariale din unitățile sanitare cu paturi, reglementate prin Ordonanța de Urgență nr. 20/2016. Bugetul aprobat, împreună cu redistribuirile de fonduri operate între capitolele bugetului FNUASS, va permite creșterea sumei alocate contractelor cost-volum și cost-volum-rezultat, respectiv extinderea tratamentului fără interferon la pacienții cu hepatită cronică C în alte stadii de fibroză decât cele tratate în prezent, reînnoirea contractelor încheiate în anul 2015 pentru oncologie (melanom malign, cancer de prostată, cancer pulmonar) și intrarea în proces de negociere pentru alte molecule incluse condiționat în lista medicamentelor compensate (arii terapeutice: oncologie, cardiovascular, diabet zaharat etc.)”, se arată în comunicatul de presă, conform sursei citate.
Totodată, CNAS afirmă că se suplimentează și creditele de angajament alocate asistenței medicale primare (peste 73 milioane lei), asistenței medicale clinice de specialitate din ambulatoriu (peste 89 milioane lei), asistenței medicale paraclinice (peste 30 milioane lei), asistenței medicale spitalicești (peste 172 milioane lei), prestațiilor medicale acordate în baza documentelor internaționale (180 milioane lei), dispozitivelor și echipamentelor medicale (peste 21 milioane lei) și centrelor medicale multifuncționale (aproape 9 milioane lei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Aproape 4.000 de cazuri noi de COVID-19! Câte sunt din Mureș

Un număr de 3.855 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, …