Home / Cultură / Recital de jazz la Muzeul Etnografic cu Teodora Spînu

Recital de jazz la Muzeul Etnografic cu Teodora Spînu

Distribuie

Muzeul Județean Mureș – secția de Etnografie și Artă Populară împreună cu Asociația Neumarkt Events vă invită în această seară la primul eveniment inclus în stagiunea „Muzică și Arte la Muzeu”
Artiștii care vor concerta începând cu ora 19.00 în curtea palatului Toldalagi (Muzeul de Etnografie) sunt vocalista Teodora Spînu , pianistul Daniel Csikos, Koszorus Kalman la percuție alături de un invitat special: muzicianul Pedro Negrescu. Intrarea la eveniment este liberă!
Ca o avampremieră a recitalului din această seară, cei patrru au susținut un recital joi seara în cadrul proiectului ”Pădurea Rotundă” organizat de Asociația K’ARTE.

IMG_0207Ioana-Teodora Spînu (voce) este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București unde a studiat secția de jazz condusă de pianistul și profesorul universitar Mircea Tiberian. Vocalista a susținut numeroase concerte în cadrul unor festivaluri de jazz din București: Festivalul “Femei pe Mătăsari” , Festivalul de Jazz în aer liber “ Promenada Mall”, Festivalul Naţional de Improvizaţie – Godot. În toamna anului 2013 a susținut un concert în stagiunea “Seri de Jazz şi muzică clasică” – proiect desfășurat de Radio România Târgu Mureş. A participat la workshop-uri muzicale precum Academia Icon Arts – International Contemporary Arts summer classes din Sibiu, Tabăra de Jazz și Muzică Improvizată de la Sfântu Gheorghe unde a lucrat cu profesorii Mircea Tiberian, Luiza Zan, John Betch, Tóth Viktor, Ágnes Lakatos, Gabor Winand.

IMG_0212Pedro Negrescu este profesor, instrumentist, regizor muzical, contrabasist de jazz şi dirijor de muzică clasică. A colaborat în cariera sa cu nume mari ale jazz-ului românesc şi internaţional, Garbis Dedeian, Mircea Tiberian (care i-a fost profesor la Clasa Jazz a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti), regretatul Johnny Răducanu (ca membru permanent al grupului „Johnny Răducanu & Friends”), Marius Popp, Dan Ionescu, Liviu Butoi, Nicolas Simion, Romeo Cosma, fraţii Popovici (Iaşi), Ion Baciu Jr., Anca Parghel, Teodora Enache, Iancsi Körössy, Dan Ştefănică, Luiza Zan, Maria Răducanu, dar şi din alte ţări: bulgarii Ventzislav Blagoev, Valeri Dinchev, ungurul Köszegi Imre, sârbul Ivan Alexeevici, saxofonistul american Chico Freeman.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevi de nota 10! Vezi lista cu copiii mureșeni calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Informatică

Distribuie S-a publicat lista cu elevii mureșeni care s-au calificat la etapa națională a Olimpiadei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.