Home / Eveniment / A XXI-a ediție a Zilelor Orașului Iernut, umbrită de evenimente, cu raze de soare și speranțe

A XXI-a ediție a Zilelor Orașului Iernut, umbrită de evenimente, cu raze de soare și speranțe

Distribuie

Cea de-a XXI-a ediție a Zilelor Orașului Iernut a avut ca invitați speciali pe președintele Consiliului Județen Mureș, Péter Ferenc, Ovidiu Dancu, vicepreședintele Consiliului Județean, Doru Oprișcan, președintele PNL Mureș, deputatul Ioan Chirteș și primarul comunei Cuci, Ilie Șuta. Restrânsă pe parcursul a doar două zile, cea de sâmbătă fiind decretată Zi de doliu național în cinstea Reginei Ana, după o scurtă rafală de ploaie cu vijelie, ediția din acest an a beneficiat de o vreme însorită. Evenimentul a debutat cu cuvântul de deschidere a primarului reales în urmă cu puțin peste două luni, Ioan Nicoară. Acesta a ținut să mulțumească tuturor celor implicați în reușita sărbătorii și a început cu rugămintea de a se păstra un moment de reculegere în memoria Reginei Ana de România și a colonelului Cristian Radu, în vârstă de doar 49 de ani, de la a cărui deces, la datorie, s-au împlinit șapte săptămâni.

Ioan Nicoară: „Onoare, dar și o mare responsabilitate”

Edilul a urat tuturor bun venit și și-a exprimat speranța ca această sărbătoare să prospere de la o ediție la alta, la fel ca și comunitatea pe care o conduce pentru al treilea mandat.

DSC_0134„Întotdeauna a fost pentru noi un moment de bucurie să ne întâlnim pentru a sărbători împreună zilele orașului. Aniversăm astăzi cea de-a XXI-a ediție și totodată 759 de ani de la atestarea documentară a orașului nostru. Mulțumesc oaspeților care au acceptat să fie alături de noi cu această ocazie și totodată vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au ales să fiu conducătorul urbei încă patru ani. Pentru mine este o onoare, dar totodată și o responsabilitate. Am încercat pe parcursul celor două mandate să intrăm pe un făgaș normal, de modernizare a orașului și nu pot spune decât că, împreună cu Consiliul Local pe care l-ați ales, vom face în așa fel ca strategia stabilită de a atrage investitori și fonduri să continue în așa fel încât să ne realizăm proiectele stabilite. Nu va fi ușor, dar nu putem doar dacă ne vom concentra pe lucrurile esențiale. După cum se vede, Iernutul este un adevărat șantier, încercăm să menținem ritmul, iar la sfârșitul acestui nou mandat ne dorim să putem spune că am mai depus o piatră la ceea ce trebuie să însemne intrarea Iernutului în rândul orașelor civilizate. Din păcate aceste zile vor fi doar două, a trebuit să ne conformăm, am încercat să le concentrăm, dar vă doresc să vă simțiți bine împreună”, au fost cuvintele primarului Ioan Nicoară.

Primul invitat prezent la microfonul scenei amplasate în centrul orașului a fost președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc. Acesta a promis locuitorilor și administrației localității că îi va sprijini și și-a exprimat speranța ca în perioada următoare Iernutul să facă alți pași înainte în ceea ce privește dezvoltarea.

„Mă simt onorat să mă aflu între locuitorii orașului Iernut cu prilejul acestei sărbători. Este pentru prima dată că particip la această sărbătoare, dar promit că de acum încolo vom fi de multe ori împreună și în ceea ce depinde de mine voi face în așa fel încât să ne sprijinim reciproc pentru ca orașul dumneavoastră să fie cât mai frumos. Vă doresc multă sănătate și să aveți cât mai multe realizări împreună. Pentru acest lucru trebuie să faceți o echipă comună și sperăm ca anul viitor și în cei care vor urma să aveți cât mai multe realizări”, au fost urările noului președinte al Consiliului Județean Mureș.

Monumentul Eroilor, în atenția Consiliului Județean

„Ca participant în fiecare an la această sărbătoare, țin să felicit conducerea și să subliniez linia ascententă a dezvoltării înregistrată în ultima perioadă în Iernut. Țin să amintesc un lucru deosebit, care cred că își va pune amprenta pe oraș. Este vorba despre amplasamentul monumentului de la Oarba de Mureș, despre o strategie de dezvoltare, pentru a pune în aplicare un proiect măreț, care să pună în valoare acest monument ridicat în memoria celor peste 11 000 de eroi căzuți în luptele purtate în aceste locuri. În aceste condiții mai puțin favorabile, țin să felicit organizatorii, pentru că au ținut să nu renunțe la sărbătorirea aceste ediții și vă doresc distracție plăcută”, a fost mesajul vicepreședintelui Consiliului Județean Ovidiu Dancu.

Mesajele politicienilor, non-politice?

În continuare au luat cuvântul doi invitați reprezentanți ai clasei politice. „Este sărbătoarea dumneavoastră și vă doresc să vă simțiți bine. Politicienii de obicei promit, dar eu vă spun că am primit invitația cu plăcere și am venit nu să vă promit ceva, ci să vă urez multă sănătate. Rugămintea mea pentru locuitorii acestui oraș este să vă mobilizați pentru a stabili ca cei care vă conduc să vă reprezinte să și merite acest lucru, deoarece 30 sau 35 % nu reprezintă întotdeuna realitatea, dorința iernuțenilor”, a transmis liderul PNL Mureș.

DSC_0131Deputatul Ioan Chirteș a ținut să precizeze că prezența sa la sărbătoarea orașului se bazează în primul rând pe prietenia care îl leagă de primarul Ioan Nicoară. „Țin să-l felicit pe primar pentru câștigarea unui nou mandat și să subliniez faptul că prezența mea nu se datorează funcției, ci mai degrabă unei prietenii și țin să precizez că veți avea din partea noastră în continuare tot sprijinul. Iernutul, alături de Oarba de Mureș este un loc încărcat de istorie și trebuie să-l omagiem așa cum se cuvine, așa cum ne cere națiunea și istoria”, a fost scurta alocuțiune a deputatului Ioan Chirteș.

DSC_0142Deschiderea oficială s-a încheiat cu acordarea unei Diplome de Onoare și decernarea titlului de Cetățean de Onoare al orașului, post-mortem, colonelului Cristian Ovidiu Radu, plecat dintre cei vii în timpul unei misiuni. Aceasta i-a fost înmânată tatălui, iar o prezentare a activității colonelului căzut la datorie a fost făcută de un coleg de-al său, col. Filipaș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bilanțul final al proiectului „Din grijă pentru tine”. Dr. Simona Gurzu: “Doar 30% din cei consultați au fost declarați sănătoși fizic”

Distribuie În intervalul 10-12 martie s-a derulat, la Târgu Mureș, proiectul „Din grijă pentru tine”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.