Cuplurile „de aur”, respectate la Iernut Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 324 Vizualizări

Cuplurile „de aur”, respectate la Iernut

Devenită și ea tradiție, premierea cuplurilor care în cursul acestui an și-au celebrat sau vor aniversa 50 de ani de căsnicie, momentul a reunit 16 perechi din Iernut și localităților arondate orașului.

Din motive medicale, una dintre perechile „performere” nu s-a putut prezenta, iar trei dintre cupluri au avut doar câte un reprezentant. Momentul este unul dintre cele mai emoționante ale sărbătorii orașului Iernut. Aidoma celor care fac pentru prima dată importantul pas în viață, cei sărbătoriți au urcat cu mari emoții pe scenă, unde edilul Ioan Nicoară le-a înmânat câte o diplomă, un buchet de flori și o simbolică sumă în bani. Primarul urbei a fost la rândul său copleșit de emoții și venea după ce în urmă cu doar câteva ore oficiase căsătoria unui cuplu care făcea acest pas important. „Aceste cupluri ne dau un exemplu nouă tuturor. Este o mare performanță nu doar să ajungi la această vârstă, dar să conviețuiești cu o persoană timp de 50 de ani este un lucru deosebit. Majoritatea dintre noi avem părinți, bunici, chiar străbunici, de care am fost vegheați când am fost bolnavi, de la care am primit sfaturi pentru viață și de la care putem lua exemplu. Dacă îi întrebăm care este secretul acestei longevități, vom afla că totul se bazează în primul rând pe dragoste, înțelegere, înțelepciune, răbdare și mult respect. Acești oameni merită tot respectul nostru, sunt cei mai valoroși oameni pe care îi avem între noi”, a rostit primarul Ioan Nicoară.

DSC_0290Emoții ca în urmă cu 50 de ani

Poate cu mai mari emoții decât în urmă cu o jumătate de veac, cei prezenți au urcat pe scenă în aplauzele celor prezenți. Cele 16 cupluri sărbătorite în acest an au fost familiile: Mihail și Veturia Beldean, Ioan și Elena Damaschin, Candit și Elena Man, Augustin și Eleonora Mezei, Ionel și Aurelia Moldovan, Ioan și Aurelia Opriș, Gheorghe și Raveca Păun, Andrei și Victoria Sabău, Niculaie și Maria Sas, Aurel și Maria Sand, Mihai și Irina Tanaszi, Crișan și Maria Teglaș, Zaharie și Anica Truță, Nicolae și Aurelia Truță, Ioan și Ana Vidrăsan, Simion și Maria Vodă.

DSC_0344După ce li s-a cântat tradițiionalul „La mulți ani”, sărbătoriții au fost invitați la o masă festivă, unde li s-a oferit ca surpriză și un scurt recital de folclor, după care, eliberați de emoții, câțiva dintre ei ne-au destăinuit câteva „secrete” ale longevității lor. „Mai cu bune, mai cu rele, trebuie să mergem înainte. Probleme sunt peste tot, dar a trebuit să trecem peste ele. După atâția ani, putem spune că nu au fost atât de multe rele, altfel nu ne vedeam acum, aici”, ne dezvăluie Ioan Damaschin. „Am avut bineînțeles și perioade grele, dar le-am trecut cu bine, eram mai tineri și în putere. Fiecare perioadă are frumusețile ei. Este frumoasă tinerețea, dar acum ne putem bucura și de sănătatea celor trei copii și a celor cinci nepoți. Suntem bucuroși că am ajuns la vârsta asta și că mai avem sănătate. Sfaturi, ce să dăm? Comunicarea, răbdarea și înțelegerea sunt lucrurile de bază”, îl completează imediat soția Elena.

DSC_0339Un al cuplu de unde soția a ieșit în frunte este familia Andrei și Victoria Sabău. „Să ajungi împreună la această vârstă nu este foarte ușor. Trebuie să fie răbdare din ambele părți. Se spune că pe bărbat femeia îl ridică, tot ea îl coboară. A trebuit să trec și eu peste micile greșeli, a trebuit să iert dacă soțul a rămas la un pahar cu colegii sau prietenii, tot acasă a venit și și-a văzut de familie. Așa am ajuns acești ani, întotdeauna am fost toleranți. Acum ne bucurăm pentru cei trei copii realizați și cei șase nepoți, de care suntem mândri. Niciodată nu ne-a bătut Poliția la ușă sau să fim chemați la școală că au făcut năzbâtii. În ziua de azi este tot mai greu, oamenii nu mai au bunătatea sufletească din trecut, dar noi am fost obișnuiți întotdeauna să oferim celor care au avut nevoie de o felie de pâine sau un pahar cu apă”, se mândrește soția Victoria. „Aș putea spune, ca oricine, că am avut și perioade grele, peste care am putut trece doar împreună. Eu am fost șofer și am avut un accident grav, după care a trebuit să renunț la muncă, perioadă în care sprijinul familiei a fost foarte important”, dezvăluie soțul Andrei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE