Home / Cultură / Iernutul a vibrat două zile de sărbătoare

Iernutul a vibrat două zile de sărbătoare

Distribuie

Concertele organizate cu ocazia celei de-a XXI-a ediții a Zilelor Orașului Iernut au fost prefațate de îndrăgitul comic Vasile Muraru, care a oferit alături de Valentina Fătu Pătrașcu și Bianca Sârbu momente amuzante publicului. Acesta a fost însă, din păcate, în număr foarte mic. Motivul a fost ora la care puțini au ieșit din casă înainte de lăsarea serii, ziua de vineri fiind una lucrătoare, iar în paralel, pe stadionul „Cornel Orza” formația locală întâlnea într-un meci amical Sănătatea Cluj. Animația a fost mai mare în micul parc de distracții pentru copii amenajat în fața Casei de Cultură, dar iernuțenii și vizitatori au avut parte și de o amenințare de furtună. Aceasta a fost însă o alarmă falsă și sărbătoarea a continuat pe o vreme prielnică. Maestrul Muraru și cele două colaboratoare nu și-au dezamăgit admiratorii și prestația a fost una pe măsura așteptărilor, cu scenete și cântece vesele.

3Spre orele serii animația a fost însă mult mai mare. Trupa grupului Energy Kids au destins atmosfera, iar vocea lui Laszlo Attila a impresionat asistența. Seara de vineri s-a încheiat cu miniconcertele celor de la Maxim, Lambrino, Ruby și Daggu Project.

 

DSC_0362Iernutul a vibrat de voie bună întreaga zi de duminică

După o zi de pauză, după amiaza zilei de duminică a fost rezervată muzicii populare. După ce au urat „La mulți ani” celor care și-au aniversat (sau urmează în acest an s-o facă) Nunta de aur, părinți, bunici sau vecini, cei prezenți s-au strâns pentru o după masă de cântec, joc și voie bună. Pe scenă au urcat trupele Ansamblului Iernuțeana, a celui din Sîncrai, sau invitați din județele Bihor și Sibiu, ansambluri artistice care au prezentat dansuri și cântece populare românești, maghiare sau țigănești. Seara de folclor au încheiat-o cei de la Ansamblul Hajdina și interpreta Raluca Mureșan. După aceștia a urmat tombola la care s-au oferit numeroase premii, începând cu o tabletă și telefoane oferite de sponsorii ediției.

2Ca pentru o seară de duminică, asistența în această ultimă seară a fost mult mai numeroasă. La final, pe scenă au urcat formațiile Mateo și Mandinga, care au umplut piața din centrul orașului. Focul de artificii a fost spectacolul care a încheiat într-o atmosferă plăcută o nouă ediție a Zilelor Orașului. Iernuțenii și invitații lor și-au dat întâlnire pentru ediția viitoare, una care se anunță cel puțin la fel de reușită.

 

De asemenea, verificati

Prof. univ. dr. Augustin Lazăr, procuror general al României (2016-2019) susține conferința „Epopeea brățărilor regale dacice”

Distribuie Studenții UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, programele de studii de licență Istorie și Drept …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.