Home / Cultură / Iernutul a vibrat două zile de sărbătoare

Iernutul a vibrat două zile de sărbătoare

Concertele organizate cu ocazia celei de-a XXI-a ediții a Zilelor Orașului Iernut au fost prefațate de îndrăgitul comic Vasile Muraru, care a oferit alături de Valentina Fătu Pătrașcu și Bianca Sârbu momente amuzante publicului. Acesta a fost însă, din păcate, în număr foarte mic. Motivul a fost ora la care puțini au ieșit din casă înainte de lăsarea serii, ziua de vineri fiind una lucrătoare, iar în paralel, pe stadionul „Cornel Orza” formația locală întâlnea într-un meci amical Sănătatea Cluj. Animația a fost mai mare în micul parc de distracții pentru copii amenajat în fața Casei de Cultură, dar iernuțenii și vizitatori au avut parte și de o amenințare de furtună. Aceasta a fost însă o alarmă falsă și sărbătoarea a continuat pe o vreme prielnică. Maestrul Muraru și cele două colaboratoare nu și-au dezamăgit admiratorii și prestația a fost una pe măsura așteptărilor, cu scenete și cântece vesele.

3Spre orele serii animația a fost însă mult mai mare. Trupa grupului Energy Kids au destins atmosfera, iar vocea lui Laszlo Attila a impresionat asistența. Seara de vineri s-a încheiat cu miniconcertele celor de la Maxim, Lambrino, Ruby și Daggu Project.

 

DSC_0362Iernutul a vibrat de voie bună întreaga zi de duminică

După o zi de pauză, după amiaza zilei de duminică a fost rezervată muzicii populare. După ce au urat „La mulți ani” celor care și-au aniversat (sau urmează în acest an s-o facă) Nunta de aur, părinți, bunici sau vecini, cei prezenți s-au strâns pentru o după masă de cântec, joc și voie bună. Pe scenă au urcat trupele Ansamblului Iernuțeana, a celui din Sîncrai, sau invitați din județele Bihor și Sibiu, ansambluri artistice care au prezentat dansuri și cântece populare românești, maghiare sau țigănești. Seara de folclor au încheiat-o cei de la Ansamblul Hajdina și interpreta Raluca Mureșan. După aceștia a urmat tombola la care s-au oferit numeroase premii, începând cu o tabletă și telefoane oferite de sponsorii ediției.

2Ca pentru o seară de duminică, asistența în această ultimă seară a fost mult mai numeroasă. La final, pe scenă au urcat formațiile Mateo și Mandinga, care au umplut piața din centrul orașului. Focul de artificii a fost spectacolul care a încheiat într-o atmosferă plăcută o nouă ediție a Zilelor Orașului. Iernuțenii și invitații lor și-au dat întâlnire pentru ediția viitoare, una care se anunță cel puțin la fel de reușită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiecte noi la Muzeul Județean Mureș

La fel ca orice altă instituție de cultură și Muzeul Județean Mureș a avut de …