UE vrea să propună un cadru legal pentru companiile care dețin Facebook Messenger, WhatsApp și Skype Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 194 Vizualizări

UE vrea să propună un cadru legal pentru companiile care dețin Facebook Messenger, WhatsApp și Skype

Îți începi dimineața verificând ce mesaje ai mai primit pe Facebook Messenger, îi scrii șefului pe WhatsApp sau vorbești cu rudele din străinatate pe Skype? Serviciile de mesagerie au devenit atât de populare încât dăm mai rar SMS-uri și apeluri telefonice, așa că Uniunea Europeană (UE) vrea să propună un nou cadru legal pentru companiile care dețin aceste aplicații, potrivit Ziare.com.
Conform sursei citate, o serie de documente consultate de Financial Times arată că UE vrea să trateze serviciile de mesagerie la fel ca pe firmele din domeniul telecomunicațiilor. Asta după ce ani la rând companii precum Telefonica din Spania și operatorul francez Orange s-au plâns că se supun unor reglementări mult mai dure, în timp ce Facebook, Microsoft și Google au parte de tratament preferențial.
Mișcarea reprezintă un indiciu clar că blocul comunitar încearcă să impună unele măsuri de control asupra unui domeniu dominat de giganții IT americani.
În prezent, serviciile de mesagerie precum WhatsApp, Facebook Messenger și Skype se află într-o zonă gri din punct de vedere legal, căci nu există reglementări specifice. Comisia Europeană va anunța planul în septembrie, apoi până la finalul anului va exista un draft al legii „ePrivacy” (securitate online – n.red.), arată sursa citată.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE