Home / Sanatate / Abordarea multidisciplinară a pacientului, cheia succesului terapeutic

Abordarea multidisciplinară a pacientului, cheia succesului terapeutic

Distribuie

Asociația TopPlus și Colegiul Medicilor Mureș, cu sprijinul Centrului Medical TopMed din Târgu-Mureș, organizează, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie, la Hotelul Grand din Târgu-Mureș, Conferința „Abordarea multidisciplinară a pacientului – cheia succesului terapeutic” și Cursul „Tumorile tubului digestiv din perspectivă multidisciplinară”, cu scopul de a veni în sprijinul medicilor de familie și a le prezenta acestora metode de vârf în diagnostic și tratament. Manifestările sunt creditate cu 15 credite EMC.

Potrivit programului manifestării, Cursul „Tumorile tubului digestiv din perspectivă multidisciplinară” va avea loc în data de 29 septembrie. „Am ales să organizăm acest eveniment pentru a sprijini medicii de familie ce au acces dificil la congresele medicilor specialiști, unde se promovează metode de vârf în diagnostic și tratament și prezentarea experienței unor specialiști în aceste domenii de vârf”, au precizat, pe site-ul conferinței, organizatorii.
Invitatul special al manifestării științifice este dr. Vicenzo Costigliola, preşedinte al Asociaţiei Europene a Medicilor, preşedinte al Asociaţiei Europene pentru Depresie, consultant medical al Uniunii Europene de Vest, al NATO Bruxelles, al Ambasadei Italiei la Bruxelles, consul şi reprezentant al Uniunii Europene. Totodată, printre speakeri se numără: dr. Adriana Gomotîrceanu, medic primar medicină internă, doctor în medicină la Centrul Medical TopMed și formator în cadrul Centrului de Formare în Ultrasonografie, conf. dr. Simona Mureșan, medic primar medicină internă, medic specialist gastroenterolog la Centrul Medical TopMed și prodecan în cadrul UMF Târgu-Mureș, dar și prof. dr. Radu Badea, șeful Catedrei de Imagistică Medicală, prorector UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Programul științific al conferinței
Din programul științific al conferinței fac parte următoarele teme: tabloul clinic al tumorilor digestive, markeri tumorali în patologia tumorală digestivă, imagistica tubului digestiv, aspecte ecografice în patologia neoplaziilor de tub digestiv, ecografia cu substanță de contrast – un pas înainte în explorarea patologiei tumorale digestive, endoscopia digestivă superioară și inferioară aplicată în scop diagnostic și terapeutic în formațiunile tumorale ale tubului digestiv, ultrasonografie intervenţională, valoarea comparativă a metodelor de diagnostic, actualități în abordarea chirurgicală clasică şi laparoscopică în tumorile de tub digestiv, terapie moleculară oncologică, tulburări psihice asociate neoplaziilor digestive; evaluare şi intervenţie, suport psihiatric în cazul tumorilor digestive. Totodată, vor fi prezentate actualitățile în hepatologie: clasificarea hepatopatiilor cronice și fibrotestul, actualități în tratamentul hepatitelor virale; tratamentul modern de eradicare a hepatitei virale C, elastografia – mijloc modern de diagnostic al fibrozei hepatice recunoscut în stadializarea cirozei și ecografia cu substanță de contrast în diferențierea tumorilor benigne de cele maligne.
Specialiștii vor discuta și despre abordarea intervenţională a tumorilor hepatice: abordarea chirurgicală minim invazivă a tumorilor hepatice și abordarea nutrițională în bolile imune la copil. În ceea ce privește abordarea multidisciplinară a obezității, se vor puncta următoarele teme: beneficiile programului nutrițional personalizat versus diete comerciale în obezitate, tratamentul modern al obezității în diabet, chirurgia modernă a obezității și importanţa consilierii psihologice în tratamentul obezităţii.

Foto: Clinica TopMed 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Șofer drogat, în vârstă de 20 de ani, depistat de Poliția Reghin

Distribuie Polițiști din Reghin au oprit vineri, 23 septembrie, pe strada Școlii din localitate, un …