Home / Cultură / Lazăr Lădariu, cetăţean de onoare al Idicelului

Lazăr Lădariu, cetăţean de onoare al Idicelului

Unul din momentele special din cadrul Festivalului Național de Jocuri și Obiceiuri Populare organizat duminică, 14 august, la Idicel Sat de către Asociația pentru Cunoașterea Culturii Ţărănești a fost decernarea titlului de „Cetăţean de Onoare” al localităţii Idicel Sat scriitorului şi publicistului Lazăr Lădariu, fiul al satului, ca urmare a deciziei Consiliului Parohial al bisericii din Idicel Sat. “Mulțumesc Preacucernicului părinte Ionel Cosmin Maftei și Consiliului Parohial pentru cinstea care mi-au făcut-o aici la Idicel. Sunt onorat ca după ce am primit titlul de cetățean de onoare al Târgu-Mureșului, Sărmașului, Târnăveniului, al Deleniului, al Urisiului de Sus, sunt acum și cetățean de onoare al Idicelului. De aici am plecat, din crucea uliții, copilul de țăran și peste tot pe unde pașii m-au purtat m-am mândrit cu neamul meu țărănesc. M-am mândrit cu satul și cu rădăcinile mele, rădăcini ale neamului nostru pe care unii au vrut să le rupă. Le-au răsucit cât au putut dar nu au putut să le rupă, pentru că acest neam are o memorie identitară teribilă, rezistent la porțile răsăritului”, a afirmat Lazăr Lădariu.

“Iubiți-vă neamul, limba, tradițiile”

IMG_0316Acesta s-a adresat tinerilor prezenţi îndemnându-i să iubească tradiţiile şi limba, elementele de identitate ale neamului românesc. “Pentru că văd prezenți foarte mulți tineri fapt pentru care mă bucur, mă adresez lor cu rugămintea să iubească țara şi limba românească. Iubiți-vă portul acesta minunat, tradițiile, jocurile populare, pentru că prin ele am dăinuit prin istorie, la fel cum prin ele voi dăinui întotdeauna. Rădăcina noastră este veșnică.Ca scriitor, am militat întotdeauna pentru această limbă românească, pentru creșterea limbii române și a patriei cinstire cum spunea Ienechiță Văcărescu în testamentul său. Am căutat să dau podoabă limbii noatre românești, frumoasei noastre limbi românești. Am căutat să-i duc mai departe istoria, a rezistenței sale în fața vrajbei de toate felurile. Iubiți-vă așadar neamul, țara, limba, tradițiile și tot ceea ce ne leagă pe toți ca români”, a subliniat Lazăr Lădariu.

Citeste si:  Demisie din Consiliul Județean Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Tehnologia & IHealth în Medicina Secolului XXI”, la UMFST

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș și …