Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 734 Vizualizări

Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

111La această oră, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş efectuează 38 de percheziţii domiciliare pe raza a 11 judeţe şi în municipiul Bucureşti, la domiciliile unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat este de aproape 1.850.000 de lei și peste 1.000.000 de euro.

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, în această dimineaţă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, investigaţii criminale şi ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, efectuează 38 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Mureş, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Cluj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Vaslui şi în municipiul Bucureşti. „Din cercetări s-a stabilit că în perioada decembrie 2015 – iulie 2016 administratorii unei societăţi comerciale din judeţul Mureş au stabilit o serie de relaţii comerciale fictive cu alte 15 firme de pe teritoriul ţării. Pentru realizarea activităţii infracţionale, administratorul de fapt al societăţii din judeţul Mureş, a intermediat cesionarea firmei, pe numele unei persoane interpuse, după care a procedat la contactarea mai multor „clienţi” cărora contra unui comision prestabilit, le-a furnizat facturi fiscale, care reflectau diverse operaţiuni fictive. Pentru crearea aparenţei de veridicitate, facturile fiscale aveau la bază contracte fictive iar plăţile se efectuau în cont bancar, ulterior banii fiind retraşi în numerar şi returnaţi persoanelor care comiteau evaziunea fiscală, creându-se astfel premisele unor operaţiuni de spălare a banilor. Prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunii este de aproximativ 1.850.000 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA”, se arată în comunicat.

De asemenea, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, acesta din urmă fiind estimată la suma de peste 1.000.000 euro. „La acţiune participă 98 de poliţişti de investigarea criminalităţii economice din 11 judeţe – Mureş, Bihor, Bistriţa Năsăud, Braşov, Cluj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Vaslui şi din municipiul Bucureşti”, se menţionează în comunicat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE