VIDEO, FOTO: Folclor şi bună dispoziţie, la Ziua Comunei Band Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1027 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Folclor şi bună dispoziţie, la Ziua Comunei Band

1 band
Locuitorii din Band, aşezare situată la circa 22 de kilometri de Târgu-Mureş, şi-au sărbătorit Ziua Comunei printr-un spectacol organizat duminică, 14 august, în zona centrală a comunei. Sărbătoarea a fost onorată de invitaţi speciali, reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi primari din zonă, care şi-au transmis sprijinul pentru dezvoltarea comunităţii din Band.

Suflu nou, adus de Mircea Radu

Astfel, la deschiderea oficială a Zilei Comunei Band, alături de primarul Mircea Radu pe scenă au urcat Ovidiu Dancu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, Szabo Arpad – consilier judeţean, Dorel Vancea – primarul comunei Şăulia, Ştefan Goşman – primarul comunei Grebenişu de Câmpie, alături de alţi consilieri locali şi feţe bisericeşti din Band. “Dragi consăteni, din Band, Fânaţe, Petea, Oroiu, Valea Rece sau Ţiptelnic, toţi îmi sunteţi la fel de dragi. Sunteţi cei mai buni oameni, pe care trebuie să îi respect, să îi cinstesc, cărora trebuie să le mulţumesc pentru că şi-au dat încrederea în mine. Vreau să vă spun să aveţi toată încrederea fiindcă în cei patru ani care vor urma noi vom avea realizări deosebite”, a afirmat Mircea Radu. “Am multă experienţă în ale vieţii şi peste patru ani nu o să vă pară rău că mi-aţi dat votul mie. Am acceptat să candidez ca primar al Bandului fiindcă am considerat că e nevoie de un suflu nou, cu toate că eu am o experienţă destul de vastă în a conduce oameni”, a mai spus primarul comunei Band.

2 band mircea radu

Sprijin din partea Consiliului Judeţean

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, social-democratul Ovidiu Dancu, l-a felicitat pe Mircea Radu “pentru performanţa pe care a avut-o, câştigând fotoliul de primar al comunei Band” şi şi-a manifestat încrederea în puterea de muncă a acestuia, datorită “experienţei pe care a acumulat-o în calitate de consilier judeţean în atâtea mandate.” De asemenea, Ovidiu Dancu a promis că “împreună vom face ca în comuna Band să se întâmple nişte lucruri deosebite” şi şi-a întărit promisiunea de a aduce în zonă “lucrări importante, aducţiunea de apă Band – Pănet, modernizarea drumului Târgu-Mureş – Band – Şăulia – Sărmaşu, modernizări de drumuri în localităţile dumneavoastră, tot ceea ce pentru dumneavoastră ar trebui să însemne un trai mai bun, mai civilizat condiţii mai bune de viaţă.”

3 band dancu

Un alt invitat care s-a adresat localnicilor a fost consilierul judeţean UDMR Szabo Arpad, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, care a felicitat comunitatea din Band pentru sărbătoare şi a transmis “cele mai bune urări” din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc. “Ziua comunei este o zi de bilanţ, este o zi de reflecţie, pe lângă faptul că oamenii se distrează, se fac şi anumite calcule aşa cum antevorbitorii mei au amintit, aveţi foarte multe proiecte”, a precizat Szabo Arpad. “Vă felicit pentru alegerea făcută în iunie, că aţi făcut o alegere bună, aţi ales un om care ştie să lucreze, care a lucrat şi în trecut pentru comunitate”, a adăugat Szabo Arpad.

4 band szabo

Invitaţi pe scenă alături de oficialităţi, părintele Crişan şi părintele Lukacs s-au adresat cetăţenilor din Band cărora le-au transmis un mesaj de unitate, de convieţuire “în dragoste frăţească” şi “cu responsabilitate pentru ziua de mâine şi viitor.”

5 band vaida

Muzică şi dansuri

Spectacolul de muzică populară a fost prezentat de Sergiu Vitalian Varga, cunoscut realizator de emisiuni de folclor, care i-a îndemnat pe localnici să sărbătorească aşa cum se cuvine Ziua Comunei Band. “Să ne bucurăm că suntem împreună, îi mulţumim primarului şi consilierilor locali, viceprimarului”, a afirmat Sergiu Vitalian Varga, care a fost însoţit şi de această dată de Nănaşi, veniţi la Band cu un repertoriu consistent de glume.

6 band nelu sopterean

Programul artistic al sărbătorii a fost coordonat de interpretul de muzică populară Nelu Şopterean, care nu a făcut rabat de la nimic, fiind inclusiv… reporter pentru postul de televiziune Look TV. Pe scena din Band au evoluat Roxana Halmi, Diana Beldean, Sergiu Cheţan, formaţia de dansuri populare maghiare cu formaţia de copii din Band, formaţia de dansuri populare româneşti a Casei de Cultură din Sărmaşu, Anca Manoilă, Iulia Maier, Angela Muscă, Ioana Toma, Iosif Crişan, formaţia de dansuri din Voivodeni, Răzvan Circa, Leontina Pop, Kilyen Ilka, Kristina, Ion Riţiu, Mike, Zentter, ansamblul “Mezo Havas” din Sovata, Laura de la Orăştie şi formaţia vocal-instrumentală Rotilos.

7 band nanasii

9

10B10C

11

12

16

17

18

20

21

22

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE