Home / Invatamant / A doua sesiune de admitere la școlile postliceale din Târgu-Mureș

A doua sesiune de admitere la școlile postliceale din Târgu-Mureș

Distribuie

Școala Postliceală „Dimitrie Cantemir” și Școala Postliceală Sanitară „Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mureș au anunțat pe site-urile proprii  ofertele educaționale pentru anul școlar 2016-2017 și perioadele de înscriere pentru sesiunea de admitere din septembrie. La Școala Postliceală „Dimitrie Cantemir”, a doua sesiune de înscriere este programată pentru perioada 1-9 septembrie, în intervalul orar 10.00 – 17.00, în timp ce la Școala Postliceală Sanitară „Gheorghe Marinescu”, a doua sesiune de înscriere este programată pentru perioada 29 august-8 septembrie.
La Școala Postliceală „Dimitrie Cantemir”, candidații pot opta pentru specializarea asistent medical generalist, cu o durată de trei ani, și pentru specializarea asistent medical de farmacie, cu o durată de trei ani. Taxa de școlarizare este de 1.680 lei/an și se poate achita în șase rate. Prima rată se achită la momentul înscrierii. Elevii cu situații financiare precare pot depune la secretariat o cerere pentru reducerea/scutirea taxei de școlarizare, însă trebuie să anexeze la dosar în luna octombrie a fiecărui an școlar documentele doveditoare: pensie de urmaș, cupon de pensii pentru elevii sustinuși financiar etc. Documentele necesare înscrierii/înmatriculării: certificat de absolvire a liceului, diploma de Bacalaureat sau adeverința de promovare a examenului de Bacalaureat, certificat de naștere, certificat de căsătorie, dacă este cazul, carte de identitate și adeverință medicală eliberată de medicul de familie cu precizarea „clinic sănătos” și apt pentru calificarea asistent medical. Aceste acte trebuie prezentate în original, iar copiile xerox se efectuează în momentul înscrierii. Taxa de înscriere este de 100 de lei și sunt scutiți de taxă copiii cadrelor didactice active în învățământ și copiii orfani, pe baza actelor doveditoare.
La Școala Postliceală Sanitară „Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mureș, candidații pot opta pentru specializarea asistent medical generalist, cu o durată de trei ani. Ca noutate, candidații au la dispoziție o nouă specializare, și anume asistent ocrotire persoane vârstnice, cu o durată de doi ani.  Taxa de școlarizare stabilită pentru anul școlar 2016-2017 este de 1.800 lei/an și poate fi achitată în trei rate, astfel: prima rată este 650 de lei și trebuie achitată în septembrie 2016, a doua rată este 650 de lei și trebuie achitată în ianuarie 2017, iar a treia rată este 500 de lei și trebuie achitată în aprilie 2017. Școala Postliceală Sanitară „Gheorghe Marinescu” acordă burse sociale într-un procent de 0,5% din numărul total de elevi ai școlii, pentru elevii cu situații materiale deosebite, în baza unor condiții specifice din Metodologia de acordare a burselor sociale aprobată în Consiliul de Administrație al școlii.
Condiții și documente necesare pentru înscriere la concursul de admitere: au dreptul să se înscrie la nivelul de învățământ postliceal sanitar absolvenții de liceu, cu sau fără diplomă de Bacalaureat, pe baza următoarelor acte: cerere de înscriere (formular tipizat la școală), copie după certificatul de naștere, cartea de identitate și, după caz, certificatul de căsătorie, foaia matricolă pentru clasele IX – XII/XIII, adeverință/certificat de absolvire a studiilor liceale sau diplomă de Bacalaureat (nu este obligatorie), după caz, adeverință medicală eliberată de medicul de familie, chitanța privind achitarea taxei de procesare a dosarului de înscriere, în valoare de 50 lei – copiii cadrelor didactice activi în învățământul preuniversitar și copiii orfani sunt scutiți de această taxă; dosar plic și chitanța privind achitarea taxei de examen admitere la clasele de buget/probă scrisă (2 august 2016) – 50 lei (se achită doar de către candidații care susțin examenul de admitere la clasele fără taxă). Informații suplimentare se obțin de la secretariatul școlii sau la numărul de telefon: 0365-882.498.

 

De asemenea, verificati

Sistare de gaze naturale într-o localitate mureșeană

Distribuie Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție a gazelor naturale, compania Delgaz …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.