Share

Home / Eveniment / Mănăstirea Lăpușna și-a serbat hramul de ziua Sfinților Martiri Brâncoveni
Mănăstirea Lăpușna

Mănăstirea Lăpușna și-a serbat hramul de ziua Sfinților Martiri Brâncoveni

Mănăstirea LăpușnaMănăstirea din Lăpușna și-a serbat marți, 16 august, al doilea hram de ziua Sfinților Martiri Brâncoveni.

Slujbă oficiată de un sobor de preoți

La slujba oficiată de un sobor de preoți, care au slujit împreună cu Arsenie Boariu, starețul Mănăstirii Lăpușna, au participat peste 100 de persoane. Mănăstirea Lăpușna a fost înființată în 1997. Biserica de lemn a mănăstirii datează din anul 1779. A fost declarată monument istoric și în interior se păstrează aproape în totalitate pictura originală, stranele și candelabrele vechi, precum și o colecție de icoane realizate la mijlocul secolului al XVIII-lea. Mănăstirea din Lăpușna are două hramuri, primul – de Sfântul Nicolae, al doilea – în 16 august, de Sfintii Martiri Brâncoveni.

Sentimente de admirație pentru Constantin Brâncoveanu

Claudia Pescar, ctitorul Mănăstirii din Lăpușna, ne-a spus că atmosfera a fost foarte plăcută și încărcată cu emoții pozitive. „A fost o bucurie să văd că au venit oameni nu doar din Lăpușna, ci din toată zona Reghinului, din Reghin, chiar și din Tîrgu-Mureș. Și părintele Arsenie și ceilalți preoți care au fost prezenți au reușit să transmită oamenilor un sentiment de admirație pentru Constantin Brâncoveanu, care prin jertfa lui și a fiilor săi e un exemplu de sacrificiu suprem pentru credința creștină ortodoxă”, ne-a mai spus Claudia Pescar.

„Au fost în jur de 150 de oameni la slujbă, deși mă așteptam să fie mai puțini, mai ales că a fost prima zi lucrătoare după mini-vacanța de Sfânta Maria. Se pare că încet acest eveniment devine un obicei pentru oamenii care vin și revin la Mănăstirea Lăpușna”, a mai adăugat ctitorul Mănăstirii. „Parcă oamenii sunt mai frumoși, mai buni, când vin la astfel de evenimente. De aceea mă bucur că pot să-I ajut, ajutând Mănăstirea Lăpușna”, a mai spus Claudia Pescar.

„Întotdeauna, hramul unei mănăstiri este un prilej de bucurie, de sărbătorire, de unire a creștinilor pentru a sărbători un anumit sfânt, care este ocrotitorul bisericii”, consideră și Arsenie Boariu, starețul Mănăstirii Lăpușna.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureșeanul Bogdan Orban, premiat cu şase trofee la concursul național „Fii star în țara ta!”

Un tânăr solist de muzică populară în vârstă de 15 ani din Târgu-Mureș, Bogdan Orban, …

Share
Share