Semne care arată deficitul de potasiu din organism Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 338 Vizualizări

Semne care arată deficitul de potasiu din organism

CSID scrie că potasiul controlează contracţia musculară, reglează bătăile inimii, protejează sănătatea sistemului cardiovascular şi nervos şi ajută la refacerea rezervelor de glicogen după efort fizic. Mai mult, potasiul accelerează diureza şi intervine în procesul de eliminare a sodiului – de multe ori în exces, asigurându-se astfel o eliminare eficientă a toxinelor şi o activitate normală a glandelor suprarenale.
De asemenea, ajută la relaxarea vaselor de sânge şi menţine tensiunea arterială sub control. O dietă bogată în alimente care conţin potasiu şi reducerea consumului de sodiu poate reduce riscul de accident vascular cerebral cu 21% şi diminuează şansele unor boli de inimă, potrivit unui studiu publicat în 2011 în Journal of American College of Cardiology.
Potrivit sursei citate, potasiul previne pietrele la rinichi şi accidentele vasculare, previne osteoporoza, fiind partenerul calciului în menţinerea structurii osoase sănătoase. În plus, are un rol important în tratamentul alergiilor.
Când deficienţa de potasiu este uşoară manifestările clinice pot fi absente. Tocmai de asta este important să mergi la medicul de familie dacă suspectezi că suferi de un deficit de potasiu. Hipopotasemia este diagnosticată prin evaluarea nivelului de potasiu din sânge. În formele uşoare se poate recomanda o dietă bogată în potasiu, iar în cele mai grave suplimente de potasiu (sub formă de pastile sau intravenos).
În cazul unei hipopotasemii medii – severe acestea sunt cele mai mari semne:
1. Eşti tot timpul obosită
2. Ai spasme musculare
3. Te simţi ameţită sau slăbită
4. Palpitaţii sau hipertensiune
5. Te simţi balonată tot timpul
Când apare deficitul de potasiu, organismul încearcă să regleze nivelul sodiumului şi  afectează muşchii stomacului şi ai intenstinelor, cauzând balonare, dureri abdominale, crampe sau constipaţie.
Cele mai bune surse de potasiu
Potasiul se găseşte în cantitate mare în fructe şi legume ca banane, cartofi, prune, roşii, stafide, spanac, migdale, seminţe de floarea soarelui, caise uscate, mango sau peştele (somon, cod şi sardine). De exemplu, o banană medie conţine aproximativ 450 mg potasiu iar un cartof copt cu coajă conţine aproximativ 930 mg.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE