Home / Invatamant / Admitere 2016. Diana Maria Cristei, prima la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Târgu-Mureș

Admitere 2016. Diana Maria Cristei, prima la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Târgu-Mureș

Distribuie

În urma examenului de admitere organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș în 25 iulie pentru programele de studii acreditate/autorizate de la Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie, Diana Maria Cristei a reușit să intre cu prima medie la Facultatea de Medicină, programul Medicină, limba română, cu media 9.80. Diana Maria Cristei este din Braşov și a studiat la Colegiul de Ştiințe ale Naturii „Emil Racoviță”.

La UMF Târgu-Mureș, s-au înscris, la sesiunea din vară, 1.607 candidați la cele 10 programe de studii. Cea mai mare concurență s-a înregistrat la programul Medicină, limba română, unde pe cele 135 de locuri bugetate s-au înscris 609 candidați, concurența fiind de 4,51 candidați/loc. Potrivit conducerii UMF Târgu-Mureş, aceasta reprezintă cea mai mare concurență din țară înregistrată în acest an la universitățile de medicină și farmacie tradiționale. Concurență mare a fost și la programul  Medicină Dentară (4,34 candidați/loc la limba română și 2,94 candidați/loc la limba maghiară).

„Profesia de medic mi s-ar potrivi cel mai bine”
Diana Maria Cristei este pasionată de citit, îi place să se plimbe în natură și să înoate. Spune despre ea că este altruistă și curioasă să descopere lucruri noi. Deși când era mică visa să devină arheolog sau biolog marin, când a mai crescut gândurile sale s-au îndreptat spre medicină, o profesie pe care o consideră nobilă. „Încă din clasa a VII-a, medicina a fost primul meu gând în ceea ce priveşte facultatea. A fost o idee care s-a transformat pe parcurs în „nu mă văd făcând nimic altceva”. De obicei, copiii când sunt mici, în special fetițele, îşi doresc să devină doctorițe. La mine nu a fost aşa, eu îmi doream să devin arheolog sau biolog marin, deci departe de a fi doctor. Cu toate acestea, mi-am dat seama că profesia de medic este ceea ce mi s-ar potrivi cel mai bine, deoarece sunt o fire altruistă, sunt mereu gata să sar în ajutor, foarte curioasă să descopăr zilnic lucruri noi și să cunosc oameni noi cu care să pot interacționa. În plus, ca medic trebuie să înveți toată viața, pentru că apar mereu descoperiri noi, iar pacienții au nevoie de medici la curent cu tot ce se întâmplă. Mie îmi place foarte mult să învăț, pentru ca mai apoi să pot pune în practică teoria”, a povestit Diana Maria Cristei.

„UMF Târgu-Mureș a fost unica mea opțiune”
Deși la început Târgu-Mureșul n-a fost prima opțiune a Dianei, acesta s-a arătat impresionată de dotările de ultimă generație de care dispune UMF Târgu-Mureș, după ce a participat la cursurile de admitere organizate de Universitate, motiv pentru care UMF Târgu-Mureș a rămas singura ei opțiune. S-a pregătit intens și a avut o mare bucurie când și-a văzut numele în fruntea listei. „Târgu-Mureşul nu a fost de la început prima mea opțiune, deoarece aveam mai multe motive să rămân acasă, la Braşov. Ştiind că în Braşov Facultatea de Medicină nu are o mare tradiție în spate, îmi doream să învăț la o Universitate mai renumită, pentru a avea cât mai multe şanse în viitor.
Inițial, m-am gândit să aleg Cluj-Napoca, dar după ce am vizitat UMF Târgu-Mureș în timpul liceului și am văzut ce dotări are, după ce am vizitat Centrul de Simulare și Abilități Practice de ultimă generație, precum şi toate amfiterele şi laboratoarele care se află într-un campus de dimensiuni impresionante, am decis să urmez cursurile de pregătire pentru admitere organizate de către UMF. Ulterior, am avut ocazia să vizitez şi oraşul, care nu mi se mai părea deloc mic și neprimitor. Din contră, începusem să mă îndrăgostesc de anumite zone şi începusem să cunosc drumul spre facultate. Ajunsesem să îmi doresc atât de tare să intru la UMF Târgu-Mureş, încât a fost unica mea opțiune. Nu m-am înscris la nicio altă facultate cu gândul că dacă nu intru, merită să stau acasă un an, să mai învăț şi să încerc anul următor. A fost o bucurie enormă să-mi văd numele pe lisa celor admişi, mai cu seamă să fiu prima. Din punctul meu de vedere, merită să munceşti şi să renunți la lucruri mărunte pentru satisfacția de la final”, a arătat Diana Maria Cristei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Despre situația jalnică a clădirii Colegiului Național „Unirea”, la întâlnirea Ministrului Educației cu directorii de școli

Distribuie Ligia Deca, Ministrul Educației, a participat la o ședință de lucru cu directorii de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.