Home / Slider / Creație, joc și povești la Asociația Raza de Soare

Creație, joc și povești la Asociația Raza de Soare

Distribuie

 

Coordonat de Maria-Luiza Moldovan, proiectul ”Frumosul mă vindecă”, derulat de către Asociația Raza de Soare din Iernut se dovedește a fi unul plin de succes. În acest sens, în perioada 12-14 august, de Zilele Orașului Iernut ediția anului 2016, beneficiarii Asociației au pregătit o activitate creativă prin care și-au dovedit talentul și pasiunea pentru tehnicile de lucru prin arte combinate. La organizarea activităților sau implicat voluntarii asociației Raza de Soare, Maria Pașca, psiholog, Erika Vodă învățătoare, Victoria Drăgan, educatoare, Ionela Cormoș, Alicea Lucaciu, Naomi Sand, Lorena Mailat și Larisa Albu, care au pus umărul la desfășurarea atelierelor de creație, de pictură, modelaj, lucru manual, lumea poveștilor, jocuri, cântece și alte surprize.

„Frumosul mă vindecă”, este proiectul care constituie un real sprijin, pornind de la ideea ca artterapia facilitează exprimarea,comunicarea trăirilor personale şi explorează interiorul în scopul creşterii şi armonizării fiinţei umane, potrivit informațiilor furnizate de Maria Anton, președinte al Asociației Raz a de Soare, Iernut. Proiectul urmăreşte realizarea unei intervenţii strucurate, utilizând sesiuni de stimulare prin artă (desen,joc,muzică,teatru), într-o manieră originală de îmbinare, în funcţie de obiectivele urmărite şi de particularităţile psiho-motorii ale beneficiarilor.

Proiectul se derulează în perioada iunie-decembrie, cu finanțare din partea Consiliului Județean Mureș.

Grupul ţintă este format din  38 de copii şi tineri cu dizabilităţi, beneficiari ai Asociaţiei Raza De Soare şi părinţii acestora.

Scopul proiectului  este ameliorarea stării de sănătate psiho-motorie şi emoţională, îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru un număr de 38 de beneficiari şi famiilile lor prin activităţi de artterapie.

”Frumosul mă vindecă” urmărește recunoașterea importanței activității de recuperare și socializare a persoanelor cu dizabilități de către autoritatea locală, comunitate și mai ales familiile acestor persoane, modificări pozitive în comportament și socalizare, îmbunătățirea coordonării și a motricității generale, ridicarea moralului și reducerea anxietății pentru cei 38 de copii și tineri cu nevoi speciale și părinții acestora.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.