Home / Sanatate / În septembrie se aleargă pentru Spitalul Copiilor

În septembrie se aleargă pentru Spitalul Copiilor

La începutul lunii septembrie, mureșenii care doresc să contribuie la înființarea primului centru medical independent din România de oncologie și hematologie pediatrică sunt așteptați la Platoul Cornești, unde vor alerga, vor respira aer curat și vor contribui cu câte un leu. Până la alergare, în 3 septembrie, oamenii cu suflet mare pot dona la donezometru, un concept al Asociației „1 Leu”, care este amplasat pe toată perioada verii la Dublin Irish Pub din Târgu-Mureș și care așteaptă să fie umplut cu monede și bancnote. Fondurile strânse vor ajunge la copiii aflați în suferință.

În prezent, în jur de 12 orașe din țară sunt implicate în proiectul www.1leu.org, devenit unul de tradiție, în care oamenii aleragă și donează bani pentru construcția primului spital independent unde vor fi tratați și vindecați copiii bolnavi de cancer. Se dorește ca suma necesară construirii spitalului să se adune în trei ani de zile. Spitalul va avea 50 de paturi, două săli de operație complet echipate, secție de radioterapie și secție de transplant medular. La Târgu-Mureș, tot mai mulți mureșeni se alătură inițiativei.

spitalul copiilor 2

Un spital dotat cu cele mai bune echipamente
Inițiatorii proiectului www.1leu.org și-au propus să ridice, alături de persoanele care se vor implica, de la zero acest spital, care să fie dotat cu cele mai bune echipamente și cele mai noi tehnologii și unde să profeseze cei mai buni specialiști, care să-i salveze pe copii. „Dorim să ridicăm de la zero, împreună cu tine, un loc în care cei mai buni specialiști, dotați cu cele mai bune echipamente și cele mai noi tehnologii, să poată lupta cu cele mai bune arme pentru salvarea copiilor noștri. Noi credem că măsura unui popor nu este dată doar de acțiunea unor oameni puși să conducă. Ci de suma tuturor lucrurilor făcute de fiecare individ în parte. Și pentru asta avem nevoie de 80.000.000 lei. Pare mult la prima vedere, dar ar însemna ca fiecare român care trăiește în această țară să doneze un leu o dată la nouă luni sau patru lei în total, pentru că noi vrem să strângem acești bani în trei ani. Spitalul va fi deținut și operat de o fundație. Și, foarte important, ne dorim să construim acest centru fără a solicita sau primi vreun ban de la statul român, adică doar din donații și sponsorizări oferite de persoane fizice și juridice private, române sau străine, fonduri europene sau de alt gen. Dar nu bani publici românești. Ne dorim ca acest spital să fie construit de noi toți pentru copiii noștri”, au transmis inițiatorii acestui proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

6 dintre cele mai comune accidente care pot avea loc la domiciliu și cum să le eviți

Indiferent de cât de mult te străduiești să creezi un mediul intern cât mai sigur …