FOTO: ProEtnica 2016. „Cel mai colorat festival” (joi, vineri, sâmbătă) Eveniment
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 5049 Vizualizări

FOTO: ProEtnica 2016. „Cel mai colorat festival” (joi, vineri, sâmbătă)

Festivalul Interetnic ProEtnica 2016 e în toi în Cetatea Medievală din Sighișoara.

În cele 4 zile ProEtnica cei care vizitează Cetatea, turiști în trecere, turiști veniți special pentru eveniment și membrii ansamblurilor care performează pe scena festivalului au parte de un spectacol foarte diversificat. Culoare, muzică și dansuri în piața și pe străduțele cetății.

Dincolo de paradele organizate, tot evenimentul e ca o mega-paradă a diversității și firescului de a te mândri cu tradițiile și cultura proprie, oricare ar fi aceasta.

Sanda Vițelar (Radio Tîrgu-Mureș), cea care prezintă spectacolele: „ProEtnica este cel mai colorat festival al României”.

Toboșarul Cetății, pictorul Dorin Stanciu, e, ca în fiecare an, șarmant și neobosit. Invită pe toată lumea să descopere Cetatea, Sighișoara și poveștile orașului. A zis.

Polonezi, ruși-lipoveni, macedoneni, bulgari, albanezi, evrei, ruteni, armeni, croați, ucraineni, maghiari, sârbi, greci, slovaci, cehi, armâni, turci, tătari turco-musulmani, sași, italieni și români se întâlnesc și comunică în Cetatea Medievală din Sighișoara.

Concertele au fost și ele foarte faine. Joi, Bucharest Klezmer Band au cântat în idish, cu infleunțe balcanice. Vineri, pe scenă au urcat Koszika & the Hotshots.

Galerie foto: ProEtnica 2016

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE