ASA pierde la singurul șut al ilfovenilor FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 207 Vizualizări

ASA pierde la singurul șut al ilfovenilor

În etapa a V-a a Ligii I de fotbal, ASA Târgu-Mureș a cedat sâmbătă seara cu scorul de 0-1 pe teren propriu și în fața formației Concordia Chiajna. Golul ilfovenilor a fost înscris în minutul 78 de către Koenders. Acesta a venit împotriva cursului jocului, la singura lovitură de colț a oaspeților, în urma căruia a fost expediat și singurul șut pe poarta lui Stăncioiu.

Mureșenii au dominat în mare parte jocul, cu o posesie net superioară, chiar dacă ocaziile de poartă au fost destul de puține. Jocul a fost masi degrabă unul de angajament, ambele echipe căutând obținerea celor trei puncte. Primul șut al meciului a fost expediat în minutul 10 de către Gabriel Matei, dar acesta a trecut pe lângă poartă. După două minute, un „artificiu marca Zicu” la adus pe Kuku în poziție bună, dar șutul acestuia a fost respins în corner. Loviturile de la colț au curs de-a dreptul la poarta ilfovenilor, jocul a curs practic într-un singur sens, dar ocaziile importante au întârziat să apară. În minutul 30 echipa lui Dan Alexa a reușit o fază cursivă, finalizată de ultimul sosit Vlad Morar, dar acesta a reluat defectuos. Până la pauză ASA a controlat jocul, dar nesincronizările au scăzut mult eficiența. Concordia are o primă fază importantă în minutul 43, când Pena a reluat cu capul pe spate o centrare, dar mingea a trecut peste poartă.

Asediu finalizat…de oaspeți

Repriza secundă a decurs în aceeași notă de dominare a mureșenilor, cu o echipă oaspete comasată în propria jumătate, așteptând o eroare a defensivei mureșene. În minutul 52 Surdu a trimis un prim șut pe poartă, reținut însă ușor de Bălgrădean, iar după două minute Kuku a șutat imprecis. Grădinaru trimite și el departe de poartă în minutul 63, iar după trei minute Kuku creează panică în careul advers, mingea a ricoșat prea puternic spre Zicu, iar acesta nu a ajuns să finalizeze. A urmat un adevărat asediu la poarta oaspeților, cu întreaga echipă ilfoveană masată în propriul careu. În minutul 68 Belu reia pe spate din apropiere, dar portarul este ocrotit de șansă, respingând mingea în transversală. Acest asediu a avut ca finalitate exact ceea ce spera Concordia. La un contraatac, o serie de greșeli și nesincronizări în defensiva mureșeană a adus oaspeților prima și singura lovitură de colț. Mingea respinsă la marginea careului de 16 metri a ajuns la abia intratul Koenders, care a trimis plasat în colțul porții. ASA s-a aruncat în atac și în minutul 81 Kuku ratează o mare ocazie, trimițând pe lângă poartă din situație de 1-1 cu Bălgrădean. Costin a trimis și el un șut peste poartă, dar atacurile mureșenilor erau tot mai precipitate pe măsură ce minutele se scurgeau în favoarea echipei aflate în avantaj.

A fost un joc în care echipa lui Dan Alexa a arătat o importantă creștere în joc, dar suferă în continuare la capitolele omogenitate și eficacitate în preajma porții adverse. În cele cinci etape disputate mureșenii au înscris în toate cele trei jocuri din deplasare (plus două în Cupa Ligii), dar nu a punctat pe teren propriu.

În etapa viitoare, ASA va întâlni în deplasare, luni, 29 august, formația FC Botoșani, partidă în care va reintra Gabriel Mureșan și probabil Marius Constantin, după care va urma o pauză datorată partidei de debut a reprezentativei României în preliminariile Campionatului Mondial din 2018.

Au evoluat formațiile:

ASA: Stăncioiu- Belu, Dobrosavlevici, Cordoș, G. Matei, Candrea (’82 Deaconu), Surdu, R. Costin, Zicu (’82 Feketics), Morar (’57 Al. Ioniță), Kuku.

Concordia: Bălgrădean- Feussi, Albu, Melinte (’74 Koendres), Mamele, Bucurică, Buleică, Pena (’90+2 Novacek), Grădinaru, Cristescu, Serediuc (’68 Roșu)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE