Home / Beauty / Cum scăpăm de punctele albe

Cum scăpăm de punctele albe

Distribuie

CSID notează că punctele albe pot fi observate frecvent la nou-născuţi, şi sunt considerate normale, dar pot fi remarcate şi la adolescenţi sau la persoanele adulte. Este posibilă apariţia lor după arsuri, dermabraziune, traumatisme ale pielii sau tratamente cu corticosteroizi. Dacă la nou-născut sunt localizate la nivelul nasului, la adolescenţi şi la adulţi se observă adesea pe faţă, mai ales în jurul ochilor. De multe ori, pot avea şi forme eruptive.
Tratamentul constă în îndepărtarea acoperişului epidemic cu ajutorul unui ac. Comedoanele închise şi deschise (punctele albe şi negre) sunt leziuni de acnee.
Apar pe faţă sau trunchi şi pot fi însoţite sau nu de leziuni inflamatorii – papule şi pustule. Punctele negre conţin celule moarte şi sebum. Deschiderea la nivelul pielii este mare. iar contactul materialului din folicul cu aerul produce o reacţie oxidativă care dă culoarea neagră de suprafaţă. De obicei, tratamentul nu acţionează rapid, primele efecte fiind vizibile după 6-8 săptămâni. De asemenea, dacă pacientul nu este consecvent în folosirea cremelor sau a metodelor particulare de îngrijire a tenului, efectele tratamentului vor întârzia să apară.
„Tratamentul medical poate fi făcut cu retinozi topic sau oral, benzoil peroxid sau metode combinate: micro dermabraziune, extracţie. Variantele de tratament diferă de la un pacient la altul. Contează numărul leziunilor, dimensiunea lor, dar şi vârsta pacientului sau afecţiunile asociate. Utilizarea retinozilor implică evitarea expunerii la soare, ele având un efect fotosensibilizant. Cremele pot usca pielea şi pot avea efect iritativ local, de aceea  şi usucă pielea necesitând de multe ori în combinaţie creme hidratante. Nu este recomandată folosirea cremelor grase, care pot avea efect ocluziv, şi pot favoriza formarea de noi comedoane. Este de asemenea importantă folosirea unui gel de curăţare care să ajute la îndepărtarea celulelor moarte şi impurităţilor de la nivelul tenului”, a arătat dermatologul Nectara Mitroi, potrivit sursei citate.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Sfântul Andrei, „Cel dintâi chemat” și ocrotitorul românilor

Distribuie Creștinii de pretutindeni îl sărbătoresc astăzi, joi, 30 noiembrie, pe Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.