O nouă specializare la Universitatea de Arte Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 406 Vizualizări

O nouă specializare la Universitatea de Arte

UAT specializari_site

Din această toamnă, Universitatea de Arte din Tîrgu Mureș le propune absolvenților de liceu sau de facultate o nouă specializare – programul de studii Comunicare Audiovizuală: Scenaristică, Publicitate media, program de studii de licență. Cifrele de școlarizare aprobate pentru noul program de studii sunt: 7 locuri bugetate și 5 locuri cu taxă. Perioada de înscriere este 12-17 septembrie 2016, iar cei înscriși vor susține examenele de admitere în perioada 19-24 septembrie 2016.

 

Programul de studii Comunicare Audiovizuală: Scenaristică, Publicitate media, o specializare îndelung așteptată, vine să îmbogățească din anul universitar 2016-2017 oferta academică a Universității de Arte de pe strada Köteles Sámuel nr. 6 din Tîrgu Mureș.
Universitarii și-au propus să pregătească, timp de 3 ani, atât prin teorie cât și printr-o practică temeinică viitorii jurnaliști, generic vorbind, “în vederea profesionalizării în domeniul Radio-TV-Jurnalism online, prin formarea competenţelor cerute de practicarea eficientă a profesiilor din domeniul comunicării audiovizuale şi multimedia”.
Viitorii absolvenți vor putea să aspire la una dintre următoarele meserii: redactor, redactor prezentator de televiziune, videojurnalist, specialist în e-media, producător TV, producător audio-video, reporter operator, regizor emisie, regizor studio, regizor tehnic, corespondent special (național și internațional).
Planul de învățământ cuprinde discipline fundamentale, în domeniul artelor spectacolului, cinematografiei și televiziunii, discipline de specialitate în domeniul comunicării multimedia și un amplu program de practică în domeniu.
Potrivit informațiilor furniztae, pe lângă cadrele didactice titulare ale Universității de Arte, din colectivul profesoral al noului program de studiu, vor face parte și specialiști din domeniul multimedia din cadrul UNATC, cum sunt Radu Igaszag sau Marius Nedelcu, dar și practicieni în domeniul radio, TV și new-media, cum sunt Mihai Lungeanu și Andrei Cozlac.
Examenul de admitere va avea două etape, probele fiind următoarele:
ETAPA 1 – Probă scrisă la alegere din următoarele discipline: Limba și literatura română (din materia claselor IX. – XII.), Psihologie (clasa a X-a), Sociologie (clasa a XI-a), Filosofie (clasa a XII-a).
ETAPA a 2-a – probă orală, se vor evalua următoarele competențe: capacitatea de argumentare; capacitate de formare obiectivă, fără prejudecăți a opiniei în legătură cu o situație reală sau fictivă dată; capacitatea de rezolvare a unei probleme reale sau fictive cu ajutorul mijloacelor de comunicare;
Componența mediei de admitere: 30% media de bacalaureat; 40% nota obținută la examenul scris; 30% nota obținută la proba orală. Criterii de departajare în caz de medii egale: media obținută la proba scrisă.

 

Alte specializări la UAT

 

În anul universitar 2016-2017, cei interesați pot opta și pentru alte specializări, nivel de licență, pentru care se organizează examen de admitere. Astfel, la Facultatea de Arte în limba română va fi organizat examen de admitere la specializările Artele spectacolului – regie – 5 locuri, 3 la buget și 2 la taxă, Artele spectacolului – coregrafie – 10 (3+7), Teatrologie – 12 (5+7) și Pedagogie muzicală – 12 (7+5).
La Facultatea de arte în limba maghiară, oferta este următoarea: Artele spectacolului – actorie – 2 locuri cu taxă, Artele spectacolului – păpuși și marionete – 5 locuri cu taxă, Teatrologie – 8 locuri, din care unul la buget, Scenografie și eveniment artistic – 5 locuri la taxă, Comunicare audiovizuală: scenaristică, publicitate media – 3 locuri cu taxă, Pedagogie muzicală – 6 locuri cu taxă.
Perioada de înscrieri și de examene este aceeași – 12-17 septembrie, respectiv 19-24 septembrie.
Taxa de înscriere la concursul de admitere este de 100 lei pentru etapa I şi 100 lei pentru etapa a II-a la programele de studiu artele spectacolului, scenografie-eveniment artistic, comunicare audiovizuală-scenaristică, publicitate media, pedagogie muzicală și 100 lei pentru programul de studiu teatrologie.
Taxa de înmatriculare pentru candidații admiși este de 50 lei.
Taxa de școlarizare: pentru cetăţenii români şi cetaţenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elvetiene: 3000 lei/ an universitar la studii universitare de licenţă, specializările artele spectacolului – actorie, păpuși-marionete, coregrafie, regie și scenografie-eveniment artistic; 2400 lei/an universitar la studii universitare de licenţă, specializarea comunicare audiovizuală: scenaristică, publicitate media; 2000 lei/an universitar la studii universitare de licență, specializarea teatrologie; 2000 lei/an universitar la studii universitare de licenţă, specializarea pedagogie muzicală.
Pentru studenţii străini (cu excepția cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi ai Confederaţiei Elveţiene): 750 euro/lună (specializările artele spectacolului şi teatrologie), 420 euro/lună (specializarea pedagogie muzicală), 950 euro/lună (specializarea comunicare audiovizuală: scenaristică, publicitate media).
Alte informații, inclusiv despre programele de masterat, pot fi obținute la sediul universității sau pe site-ul instituției de învățământ superior – www.uat.ro. (S.G.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE