Home / Slider / Toamna se numără…cărțile la Bookfest

Toamna se numără…cărțile la Bookfest

Distribuie

 

Salonul de Carte Bookfest revine la Tîrgu Mures în perioada 8 – 11 septembrie, la Teatrul Național, înainte de deschiderea anului școlar. Personalități marcante ale lumii culturale au confirmat deja prezența la cea de- a treia ediție Bookfest.

În cele patru zile de sărbătoare a cărții, vizitatorii vor fi întâmpinați atât cu oferte promoționale pentru cele mai proaspete volume, cărți pentru copii, auxiliare școlare, cât și de o vastă selecție de titluri pentru toate interesele și gusturile, multe dintre ele la jumătate din prețul de librărie. Potrivit organizatorilor, nu vor lipsi lansările de carte, sesiunile de autografe și dezbaterile, la care vor lua parte cele mai importante personalități ale literaturii române contemporane, proiecțiile de film și concertele.

Cu cine vă puteți întâlni la Bookfest

Cel mai citit istoric român al momentului, Lucian Boia, vine la Tîrgu Mureș pentru a vorbi despre ultimele sale volume apărute la editura Humanitas. Cel mai recent, ”Strania istorie a comunisumului” (și nefericitele ei consecințe), aduce în prim plan caracterul aparte al comunismului românesc și greutatea cu care ne-am despărțit de el.

Câștigătorul Premiului Uniunii Europene pentru Literatură 2016 din partea României, scriitorul Claudiu M. Florian, își va prezenta la Bookfest volumul premiat” Vârstele jocului”. Strada Cetății (editura Cartea Românească), un emoționant roman al copilăriei într-o Românie caleidoscop de etnii și obiceiuri aflate sub clopotul de sticlă al perioadei comuniste.

Curtea Veche Publishing îl va aduce la această ediție a salonului de carte pe bine-cunoscutul autor și politician Markó Béla, care va fi prezent și la deschiderea Bookfest. Iar via editura Nemira, Bogdan Munteanu va încânta cititorii cu ultimul său volum, ”Ai uitat să râzi”. O carte numai bună de o introspecție personală, cât și pentru descoperiri neașteptate despre ceilalți, în care granița dintre râs și plâns este foarte fină: vieți care nu se mai întorc, iubiri care nu se mai trăiesc, povești care nu se mai spun până la capăt, trăiri care nu se mai dezvăluie pe deplin.

Din slova politicienilor

Editura Humanitas îl aduce din nou în inima Transilvaniei pe mult-îndrăgitul critic literar și amfitrion al emisiunii „Cartea de la ora 5” – Dan C. Mihăilescu. Cel mai recent volum al său este un eseu dedicat scriitorului și omului politic Ioan Alexandru, unul dintre mentorii din perioada studenției sale – „Ce-mi puteți face, dacă vă iubesc!?“. Eseu confesiv despre Ioan Alexandru.

Iar îndrăgitul realizator de emisiuni, editor și traducător Radu Paraschivescu revine la Tîrgu Mureș, pentru a scoate la tablă politicienii cu un nou catalog de perle culese din spațiul public – Cum gândesc politicienii (Cum? Gândesc politicienii?), apărut la editura Humanitas.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.