Home / Slider / Atmosfera de lucru din cadrul companiei, pe primul loc pentru tinerii care își caută un loc de muncă

Atmosfera de lucru din cadrul companiei, pe primul loc pentru tinerii care își caută un loc de muncă

Distribuie

Perioada de înscrieri pentru companiile care vor să participe la Târgul de Cariere este în toi, iar candidații din Mureș care își caută un loc de muncă, un internship sau o oportuniate de voluntariat pot participa sâmbătă, 5 noiembrie, la Târgul de Cariere, care va avea loc la Teatrul Național din Târgu-Mureș.

Atmosfera de lucru din cadrul companiei, siguranța locului de muncă, posibilitățile de promovare și de creștere profesională sunt cele mai importante aspecte de care țin cont tinerii atunci când aleg compania pentru care să lucreze. Pachetul salarial este pe locul 4 în clasamentul aspectelor de care țin cont candidații atunci când se angajează. Datele reies din studiul realizat în primăvară la Târgul de Cariere (TdC), eveniment care reunește peste 200 de companii și mai mult de 25.000 de candidați din mai multe orașe din România și Republica Moldova. Cercetarea a fost făcută în cadrul TdC pe un eșantion de 1.405 tineri specialiști, absolvenți cu studii superioare și candidați cu studii în curs de finalizare din Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Brașov, Sibiu, Târgu-Mureș și care au vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Tinerii, interesați de companii care le oferă ocazia de a învăța și de a avansa
În cadrul studiului, respondenții au putut alege aspectele care sunt foarte importante pentru ei în alegerea unui job: atmosfera de lucru, salariul, oportunitățile de promovare, siguranța locului de muncă și altele. Astfel, 72,13% dintre respondenți afirmă că atmosfera de lucru din cadrul companiei este foarte importantă, 70,29% își doresc siguranță la job, 58,97% caută la serviciu posibilitățile de promovare și de creștere, în timp ce 48,60% consideră că pachetul salarial este foarte important. „Credem că e important să-i întrebăm direct pe candidați ce este vital pentru ei atunci când caută un job sau un internship. Rezultatele studiului arată că tinerii sunt mai degrabă interesați de companii care le oferiă ocazia de a învăța și de a avansa decât de firme care nu le oferă această oportunitate după angajare. Asta și pentru că ne adresăm în special tinerilor care sunt dornici de experiențe noi și de oportunități divserse. O surpriză pentru noi a fost să vedem că mulți candidați pun preț mai mare pe creștere și avansare, siguranța locului de muncă și atmosfera de la seviciu decât pe salariul obținut la angajare”, a afirmat Corina Brândușan, PR Managerul Târgului de Cariere.

Atmosferă de lucru destinsă
Cei mai interesați de o atmosferă de lucru destinsă sunt locuitorii din Cluj-Napoca – 77,08%, urmați de sibieni – 74,56%, bihoreni – 72,18%, brașoveni – 69,74%, mureșeni – 69,44% și ieșeni – 68,17%. Candidații Târgului de Cariere în IT au ales această opțiune în procent de 73,77%.
Siguranța locului e muncă este foarte importantă pentru bihoreni (76,69%), brașoveni (75,88%), în timp ce ieșenii și clujenii sunt mai puțin interesați de acest aspect (57,79%, respectiv 72,02%). De asemenea, posibilitățile de promovare sunt foarte importante pentru brașoveni – 67,76%, sibieni – 63,60% și clujeni – 61,46%. De promovare se arată atrași, în procent de 67,76%, și tinerii IT-iști care au participat în primăvară la Târgul de Cariere în IT de la Cluj. Cei mai interesați de pachetul salarial oferit de companii sunt locuitorii din Sibiu (53,95%), urmați de cei din Brașov (53,07%) și Bihor (52,63%), în timp ce procente sub 50% se înregistrează în Cluj (49,50% în rândul candidaților de la Târgul de Cariere Cluj Global și 40,98% în rândul tinerilor Târgului în IT), Iași (48,44%) și Târgu-Mureș (41,67%).


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

PROPUNERE. Consiliu Comunitar Consultativ în Ungheni

Distribuie Primarul orașului Ungheni, Victor Prodan, a inițiat, în data de 26 martie, un proiect …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.