Home / Invatamant / Cursuri de dans la Sinagoga de pe strada Brăilei

Cursuri de dans la Sinagoga de pe strada Brăilei

Distribuie

ALT Dance Workshop este o iniţiativă unică în Târgu-Mureş, care va avea loc în perioada 12 – 16 octombrie 2016, în cadrul evenimentului Moving Bricks, cu scopul creării unor puncte de întâlnire pentru cei interesaţi în dans şi în artele mişcării. Proiectul se va derula la sediul Companiei „András Lóránt” – Târgu-Mureş, str.Brăila nr.10. Echipa organizatoare este alcătuită din artişti tineri. Aceștia își doresc iniţierea unor platforme noi, energice în cadrul artei mişcării, oferind posibilitatea de a cunoaşte diferite stiluri de dans, schimb de experienţă, şi încercarea unor noi direcţii privind exprimarea corporală.
Cursurile de dans se adresează celor cu vârta peste 14 ani. Vor fi ținute workshopuri de dans contemporan, cerc de circ, contact și forsythe, charleston, urban style și salsa, cha-cha, rock&roll. Organizatorii anunță un „eveniment special, în ultima zi de workshop, 16 octombrie, ora 16:00, în care participanţii au ocazia să-şi arate cele însuşite, şi să participe la o improvizaţie comună – condusă de instructorii cursurilor”.

Dans contemporan

Workshopul de dans contemporan va fi coordonat de Bezsán Noémi. „Dansator, coregraf la Compania András Lóránt, o personalitate tânără, din ce în ce mai prezentă pe scenele diverselor teatre din ţară. Deviza ei artistică se bazează pe căutarea şi definirea unor sisteme proprii de descifrare a corporalităţii, din multitudinea de direcţii a dansului contemporan. În cadrul celor cinci zile de workshop, intenţionează să pună accent pe schimbarea calităţii în timpul metamorfozei mişcării şi pe ludicul ascuns în dinamică, prin însuşirea unor cunoştinţe de bază, cum ar fi tehnica de sol, spirală, izolare, impuls etc.”, conform paginii de facebook a evenimentului.

Cerc de circ

Ruszuly Ervin va coordona workshopul de cerc de circ. Ruszuly Ervin este „dansator, coregraf şi colaborator permanent al Companiei András Lóránt. Artist cu un profil autentic, care îşi formează propriul stil în domeniul circului nou, un curent deosebit de interesant, care s-a dezvoltat pe punctul de interferenţă dintre teatru şi circ. În decursul workshop-ului participanţii urmează să fie călăuziţi într-un “voiaj” de acumulare de cunoştinţe în jonglerie, clownerie şi diverse acrobaţii, oferind astfel posibilitatea de a experimenta exerciţii şi tehnici de bază din culisele circului”.

Contact și forsythe

Coordonatorii acestui workshop au acumulat experienţă în diferite stiluri şi diverse experimente de teatru-dans. „Cursul urmăreşte comunicarea prin corporalitate, adică descoperirea nonverbalităţii şi posibilităţile ascunse în acesta, prin tehnica jocului de greutate, prin renunţarea la zona de confort a gestului sau a mişcării civile şi prin dezvoltarea autocontrolului, a stăpânirii conştiente a propriei corporalităţi”, precizează organizatorii. Dabóczi Dávid este dansator, coregraf al Companiei András Lóránt, absolvent recent al Universităţii de Arte din Târgu-Mureş. Konyves Andreea Evelin este studentă la Universitatea de Arte Târgu-Mureş, secţia coregrafie şi colaboratoare la Compania „András Lóránt”.

Charleston

Deák Orsolya este membră a Companiei „András Lóránt” și are o vastă experienţă în domeniul dansului sportiv şi în afara ariei acestuia. În cadrul proiectului ALT Dance Workshop va conduce cursul de Charleston, împreună cu Joó Renáta, studentă la Universitatea de Arte Târgu-Mureş, secţia coregrafie. „Oferta lor se axeză pe un gen “redescoperit” şi din ce în ce mai mult practicat în prezent, pe un dans jovial, dinamic şi jucăuş, care evocă o atmosferă de bucurie, şi de libertate deplină, dintr-o epocă în care emanciparea feminină a reuşit să treacă de barierele conservatoare secular”, ne spun organizatorii.

Urban Style

Zaiba Anikó, coordonatoarea cursurilor de urban style, este profesoară de dans la Studioul de Dans „Tóth Larisa” şi colaboratoare a Teatrului „Csíki Játékszín” din Miercurea-Ciuc, în calitate de dansator şi coregraf. A obţinut nenumărate succese în diferite stiluri de dans – ultimele fiind locul I. la Campionatul Naţional de Bachata din Ungaria şi locul III. la Preliminariile Europene a Campionatului Mondial de Bachata orgnizată tot în Ungaria. „Cei interesaţi în cursul ei, vor putea experimenta multitudinea de stiluri Hip-Hop, de la „old school”, până la cele mai moderne „new style”-uri practicate în prezent. După o scurtă iniţiere de bază, cursul va oferi posibilităţi de aprofundare în tehnici şi muzicalitate, prin însuşirea unor coregrafii scurte, în diverse stiluri”, se precizează pe facebook.

Salsa, cha-cha-cha, rock&roll

Orbán Elíz Beáta va coordona cursurile de salsa, cha-cha și rock&roll. Este „dansatoare cu numeroase premii în domeniul dansului sportiv, în prezent studentă la Universitatea de Arte, Târgu-Mureş, secţia coregrafie”, conform organizatorilor.„ Cursul ei are ca scop însuşirea tehnicilor de bază a cha-cha-cha-ului – adică aprofundare în exprimarea temperamentală şi specific-sacadată a genului – dar şi iniţierea în alte două genuri foarte căutate şi apreciate în zilele noastre: salsa – poate cel mai cunoscut gen din familia dansurilor stradale latine şi rock&roll – un real „ever green” al tuturor timpurilor, prin senzaţia de libertate şi bucurie oferite de dinamica şi atmosfera specifică a acestui dans”, mai adaugă aceștia.

Bilete

Pentru înscriere, cei interesaţi trebuie să se înregistreze până în data de 5 octombrie 2016, pe adresa de e-mail: noemi.bezsan@yahoo.com printr-o simplă trimitere de date personale. „Din motive pedagogice, care ţin de conceptul şi natura fiecărui workshop, cei interesaţi pot solicita doar bilete întegi – bilet săptămânal, care conţin 5 cursuri de câte 90 min. fiecare”, menționează organizatorii. Biletele costă între 111 lei și 333 de lei, în funcție de numărul de workshopuri alese.

 

De asemenea, verificati

Șerban Radu George. ” Matematica pură este o artă abstractă ”

Distribuie Elevul Șerban Radu George este o adevărată revelaţie a matematicii de performanţă din județul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.