Mansarde în blocul care a explodat pe Cisnădie Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 880 Vizualizări

Mansarde în blocul care a explodat pe Cisnădie

Foto explozie_edited

Direcţia Şcoli – Serviciul Juridic, Logistic, Licitaţii şi Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei Tîrgu Mureș le-a propus aleșilor locali un proiect de hotărâre prin care să fie ajutați locatarii din blocul cu nr. 13 de pe strada Cisnădie, bloc care a fost afectat în decembrie 2014 de o explozie. Autoritatea locală intenționează să suporte lucrările de reparații din bugetul municipiului, cu condiția ca asociația de proprietari să în concesioneze terasa și să îi permită construirea de mansarde care apoi să fie închiriate, iar banii să fie recuperați din chirii.

 

În decembrie 2014, un eveniment nefericit făcea înconjurul țării. Din cauza unei defecțiuni la instalația de gaz metan s-a produs o explozie la un apartament din blocul nr. 13 de pe strada Cisnădie din cartierul Mureșeni din Tîrgu Mureș, cu doi răniți. Explozia a produs, de asemenea, și însemnate pagube materiale, nefiind afectat doar apartamentul cu nr. 25 unde a avut loc deflagrația, ci și toate celelalte apartamente de la etajul al patrulea, un apartament de la etajul al III-lea – în total 5 apartamente și 2 garsoniere – și casa scării. De atunci, cu toate că s-au adresat cu cereri de sprijin autorității locale, reprezentanții Primăriei și ai Consiliului Local Tîrgu Mureș, în afara acordării unui ajutor de urgență în sumă totală de 10.000 de lei, nu au găsit soluția legală de a finanța lucrările de reparații/consolidare a blocului afectat de explozie care depășesc posibilitățile financiare ale locatarilor. Până recent, când a fost identificată ca posibilă soluţie legală de finanţare a acestor lucrări din bugetul local, în contrapartidă cu acordul proprietarilor de apartamente (a asociaţiei de proprietari) de concesionare a terasei imobilului, în condiţiile art. 39 din Legea nr. 230/2007. “Astfel, suma avansată pentru lucrările de reparaţii/consolidare ar urma să fie recuperată din închirierea apartamentelor ce ar urma să fie construite prin mansardarea imobilului”, se explică în expunerea de motive, întocmită de Direcţia Şcoli – Serviciul Juridic, Logistic, Licitaţii şi Asociaţii de Proprietari, expunere care însoțește proiectul de hotărâre privind aprobarea finanţării din bugetul local a lucrărilor de reparaţii/consolidare la blocul din Str. Cisnădie nr. 13, sub condiţia concesionării terasei blocului din Str. Cisnădie nr. 13 – 15 către Municipiul Târgu-Mureş, în vederea construirii de către autoritatea locală, în contrapartidă, a unor mansarde destinate închirierii. Potrivit unei estimări, sumele necesare lucrărilor de reparații și consolidare se ridică la 245.000 lei cu TVA inclus.
În afara de mansardare, Executivul propune și reabilitarea termică a imobilului, după efectuarea lucrărilor de reparare/consolidare şi mansardare, prin cofinanţare din fonduri europene în cadrul POR 2014-2020, Axa prioritară 3.1, Clădiri rezidenţiale. (L.V)
Sursa foto: Facebook – Alegzander Alex

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE