Șahiștii mureșeni au dominat turneul internațional de șah „Bancpost” Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 474 Vizualizări

Șahiștii mureșeni au dominat turneul internațional de șah „Bancpost”

În cadrul celei de-a XIX-a ediții a competiției internaționale de șah Cupa „Bancpost”, desfășurată în aceste zile la Universitatea Sapientia din Miercurea-Ciuc, elevii profesorilor Clubului Sportiv Școlar Târgu-Mureș Barátosi Iosif Gavril și Gál Imola Katalin au obținut rezultate remarcabile. Mai mulți dintre micii șahiști mureșeni au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la diverse probe ale competiției, unii reușind să câștige la mai multe probe.

Astfel, la Șah clasic- Open seniori a învins Farcádi Hunor la jucători de ELO 1800, Ariana-Roxana Ciocan a câștigat la categoria fetelor de 10 ani, iar la 12 ani învingătoare a fost Alisa-Francesca- Enachi, care a câștigat și un premiu fair-play pentru că a trecut de la concursul de copii sub 12 ani la cel de seniori, acceptând să joace partide mult mai grele, dar primind și puncte ELO.

O probă la care s-au obținut patru locuri I a fost cea de Șah rapid, unde au câștigat Barátosi András-Dávid (la U 16), Ariana-Roxana Ciocan – la U 10, Ábrahám Péter-Gergely și Andrei Poenar, la U 8. Trei locuri I s-au obținut la Șah blitz, prin Farcádi Hunor- U 14, Alisa-Francesca Enachi – U 12 și Andrei Poenar- U 8.

Premii speciale pentru mureșeni

În paralel s-a desfășurat și concursul Memorialul „Balogh János”, rezervat copiiilor sub 12 ani. Bilanțul a fost și aici unul valoros, cu două locuri I, prin Măluțan Andrada (F 10- în clasament general), Barátosi Krisztina-Henrietta- F 12 și patru locuri III: Nadina-Ștefania Stroia – la F 10, David Donici Maier- B 10, David Ercean – B 8 și Lorena Enachi – F 8. Aceasta din urmă a primit și premiul pentru cea mai tânără participantă (6 ani), iar clubul târgumureșean a primit premiul pentru cea mai numeroasă delegație participantă.

Mihnea-Ionuț Ognean, printre fruntași la Praga

Tânărul șahist reghinean Mihnea-Ionuț Ognean, sportiv legitimat la Clubul Sortiv Școlar Târgu-Mureș, a cumulat 4 puncte după cinci runde disputate în cadrul Campionatului European pentru juniori care se dispută în aceste zile la Praga, capitala Cehiei, la categoria de vârstă U 12. Tânărul mureșean are șanse de a se clasa pe un loc fruntaș în competiția din care mai sunt de disputat 4 runde.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE