Home / Slider / Tinerețe și talent în Tabăra Națională de Muzică

Tinerețe și talent în Tabăra Națională de Muzică

Distribuie

 

Avem copii talentați în România. Zeci de tineri din toată țara vor îmbina munca cu distracția în Tabăra Națională de Muzică Vocal-Instrumentală, ediția a III-a, activitatea urmând a fi încununată de două spectacole finale, la Tîrgu Mureș.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Mureș în colaborare cu Palatul Copiilor din Tîrgu Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș organizează în perioada 22-28 august, la baza turistică ”Mureșul”, Tabăra Națională de Muzică Vocal-Instrumentală, ediția a III-a, cu sprijinul și finanțarea Ministerului Tineretului și Sportului.

Festivitatea de deschidere a taberei a avut loc marți, 23 august, de la ora 10.00, în incinta Sălii Festive de pe strada Victor Babeș nr.11, la care au luat parte Iuliana Rus, director executiv DJST Mureș, Simona Turcu, Inspector Şcolar de Specialitate Arte, Iolanda Cătinean director Palatul Copiilor Mureș și prof. Ștefan Someșan, inspector școlar general.

”În tabără sunt cazați un număr de 70 de elevi și tineri din toată țara, care vor învăța și aprofunda elementele de tehnică și artă muzicală, atât instrumentală, cât și vocală. Vom avea cursuri de pregătire interactive, practice și teoretice, pe grupe de canto, muzică ușoară și populară, saxofon, trompetă și percuție” ne spune prof. Olga Pal, organizator programe în cadrul Taberei.

Principala activitate ce se va desfășura în tabără va fi pregătirea și realizarea a două spectacole muzical-artistice cu public, care vor cuprinde piese de muzică vocală, instrumentală și vocal-instrumentală cu soliști, grupuri mai mici vocal instrumentale, respectiv duete, triouri, cvartete, grupuri și formații mai mari, cor, orchestră, fanfară, și genuri diferite de muzică ușoară, populară, fanfară, jazz, rock.

” Toate activitățile noastre, în special spectacolele, se adresează atât începătorilor, cât și celor avansați în muzică. În timpul liber, tinerii vor vizita diferite obiective turistice ale orașului, Platoul Cornești, Grădina Zoo și Complexul de agreement Week-end, fiind în topul preferințelor” ne spune directorul Taberei, prof. Ovidiu Pasc.

Spectacolele finale vor avea loc în zilele de 26 august, la Sala festivă din incintă, pe strada Victor Babeș nr.11, începând cu ora 18.00 și 27 august, în amfiteatrul din P-ța Teatrului, de la orele 17.00, spectacole la care sunt invitați toți iubitorii de muzică, intrarea fiind liberă.

foto 2

În tabără am întâlnit ludușenii premianți ai Festivalului Național de Muzică ușoară, Muzică folk și Dans modern Floare de castan, Costeşti Argeș. Festivalul  se adresează soliştilor şi formaţiilor vocal – instrumentale, grupurilor de muzică folk şi formaţiilor de dans modern din şcoli, licee, cluburi, palate ale elevilor, case de cultură din ţară. ” Evenimentul a avut loc în perioada 29 aprilie – 1 mai 2016 și am avut bucuria de a lua locul I cu elevii mei din grupul de folk Maris, și locul I la interpretare, eleva Ștefania Tămășoi” a declarat prof. coordonator Lucian Fufezescu. Tinerii grupului folk fac parte din Clubul Copiilor Luduș, iar piesa interpretată de talentata elevă este scrisă de Lucian Fufezescu, autorul cărților „Balada florilor”, ” La răscruce de sentimente” și ”Magazin falimentar”. Cu aceeași piesă au luat locul I la un festival desfășurat la Vatra Dornei, în urmă cu o lună de zile.

foto 3

La orele de exersat i-am suprins și pe elevii Fanfarelor de tineret „Cârța”(Harghita) și Telciu, județul Bistrița, care exersau sub coordonarea prof. Vasile Negură, ambițioși să-și demonstreze în cele două evenimente finale, talentul pe care l-au dobândit sau l-a îmbunătăţit în timpul taberei. Considerând muzica o oportunitate în care se pot exprima original și propunându-şi să-şi pună în valoare talentul şi creativitatea, tinerii vor răsplăti profesionalismul şi dăruirea profesorilor.

ioana grecu

”Sunt elevă în clasa a IX-a și studiez pianul. Sunt pentru prima oară în Tabără, atmosfera este foarte plăcută, exersăm mult, dar avem și timp liber în care putem să ne distrăm și să legăm prietenii, cântăm împreună, la chitară, voce, suntem ca o familie aici” ne spune Ioana Grecu, Școala Națională de Gaz Mediaș.

vlad polgar

” În ediția de anul trecut a taberei, am reușit să facem o trupă cu niște băieți din Brăila, a fost o experiență de neuitat pentru mine, care mi-a dat curaj să-mi fac o trupă în Baia Mare. Practic, eu am fost în toate cele trei ediții și ceea ce am remarcat este că totul este închegat aici, suntem ca o echipă, nu există bisericuțe sau separatisme” ne spune Vlad Polgar, percuție, clasa a XII-a Liceul de Arte, Baia Mare.

sergiu roban

” Am fost doi ani la rând în tabără, ne-am distrat foarte mult, am râs, ne-am distrat, am exersat, dar cele mai frumoase experiențe au fost cele două spectacole, care au încununat munca noastră” ne spune Sergiu Roban, interpret canto jazz, Colegiul Național de Arte ”Dinu Lipatti”, București.

bianca vlad

” Este pentru prima oară când vin în tabără, aseară am cântat alături de noii mei prieteni și atmosfera este una foarte caldă. Mulți prieteni mi-au spus, în unele conversații pe facebook, că merită să vin aici și au avut dreptate” ne spune Bianca Vlad, interpretare muzică populară, Prahova, Vălenii de Munte, clasa a VIII-a Colegiul Național „Nicolae Iorga”.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Carduri sociale de alimente și mese calde. Cum pot fi obținute și care sunt categoriile de beneficiari?

Distribuie Persoanele defavorizate din Municipiul Târgu Mureș care beneficiază de tichete sociale electronice pentru alimente …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.