Peste 2000 de turiști în doar trei luni de zile Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 194 Vizualizări

Peste 2000 de turiști în doar trei luni de zile

 

Odată cu venirea verii, numărul turiștilor care calcă pragul Centrului de Informare Turistică (CIT) din Tîrgu Mureș, entitate aflată în subordinea Consiliului Județean Mureș și a Primăriei Târgu Mureș, este în continuă creștere. Astfel, în doar trei luni de zile, Centrul a fost vizitat de 2350 de persoane.

Județul Mureș este a patra destinație turistică din România, după București, Constanța și Brașov, după ce a înregistrat pe parcursul anului trecut aproape 500.000 de turiști, cu peste 83.000 mai mulți decât în anul precedent, potrivit  Direcției Județene de Statistică. Și se menține pe val în continuare, dat fiind numărul turișitilor interesați de obiectivele noastre turistice. ”În doar trei luni de zile, respectiv iunie, iulie și august, numărul total al turiștilor care ne-au trecut pragul este de 2350. În luna iunie am avut 650, în iulia 900, iar în august, până la această dată, 800. Anul trecut am avut în jur de 5000 de turiști” ne spune Demeter Attila, inspector de specialitate, Centrul de Informare Turistică, Târgu Mureș.

După țara de origine a turiștilor străini, ponderea cea mai mare au avut-o cei din Ungaria, Germania, Israel, Spania, Franța, Anglia, Republica Moldova, chiar și Portugalia și Brazilia. Cele mai vizitate obiective turistice sunt Palatul Culturii, construit între 1911-1913 cu faimoasa Sală a Oglinzilor, Cetatea medievală cu biserica reformată în incinta sa, construita între 1602-1658, Piața Trandafirilor și Biblioteca Teleki, construita între 1799-1802, una dintre cele mai bogate colecții de obiecte culturale din Transilvania.

Centrul de informare turistică promovează şi transmite valorile culturale, precum şi tradiţiile oraşului Târgu Mureş şi ale judeţului Mureş în lume, furnizează informaţii utile turiştilor care vizitează aceste meleaguri.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE