Pregătirile pentru Festivalul Văii Gurghiului 2016, pe ultima sută de metri Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2144 Vizualizări

Pregătirile pentru Festivalul Văii Gurghiului 2016, pe ultima sută de metri

Pregătirile pentru ediția cu numărul 11 a Festivalului Văii Gurghiului sunt aproape de final. Platoul „La Fâncel” din comuna Ibăneşti va găzdui, între 26 şi 28 august, o nouă ediție a unui festival îndrăgit ce promovează obiceiurile și tradițiile de pe Valea Gurghiului. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Mureş, Asociaţia Comunităţii Văii Gurghiului şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş.

Programul din acest an cuprinde tradiţii şi obiceiuri de pe Valea Gurghiului, artişti şi interpreţi locali, ansambluri de dansuri populare de pe Valea Gurghiului, concursuri de gastronomie, pescuit, fasonat şi cros montan. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc sâmbătă, 27 august, la pra 14.00. Potrivit programului evenimentului, vor urca pe scenă: tineri interpreţi de muzică uşoară, Miryam, Genţiana, DJ Harra, ansambluri folclorice şi interpreţi locali, Anca Branea, Florin Boita, Ovidiu Furnea, Alina Ceuca, Ansamblul Romafest – Inima Ţiganilor, trupa Coco, Jo, Ansamblul Profesionist „Mureşul”, Leontina Pop, Dorina Oprea, Dorina Grad, Maria Sântean Faghiura, Florina Oprea, Andra Ioana Matei, Mihaela şi Ciprian Istrate, Aurel Tămaş, Alex Velea.

2 Boar LaurentiuPreședintele Asociației Comunității Văii Gurghiului și primarul comunei Gurghiu, Laurențiu Boar, a afirmat că în urma ședinței cu reprezentanții instituțiilor din județ au fost puse la punct toate detaliile în privința organizării festivalului. „Am avut o ședință cu reprezentanții instituțiilor din județ în cadrul căreia au fost puse la punct toate detaliile în privința organizării festivalului. Încă se mai lucrează pe Platou și doresc să-i felicit pe cei care au mai adăugat câte ceva la casele alegorice, cum ar fi, spre exemplu, comuna Solovăstru și trustul de presă Ardealul, care își construiește o casă nouă în care se va putea locui. Festivalul Văii Gurghiului ia amploare de la un an la altul ca amplasament, iar acest lucru mă bucură. Sperăm să fie timp frumos în cele trei zile de festival, pentru că vremea bună reprezintă poate mai mult de jumătate din organizarea unei festivități în aer liber”, a declarat Laurențiu Boar.

3 Nelutu GligaProgram pentru toate vârstele
Directorul Festivalului Văii Gurghiului, Neluțu Gliga, a lansat o invitație mureșenilor și iubitorilor de tradiții și obiceiuri străvechi de a participa la cea de-a XI-a ediție a Festivalului Văii Gurghiului, eveniment de la care nu vor lipsi, bineînțeles, preparatele tradiționale specifice fiecărei comune de pe Valea Gurghiului. „Suntem cu organizarea Festivalului Văii Gurghiului pe ultimii 50 de metri. Ne ocupăm de ultimele retușuri și așteptăm ziua de vineri, când va începe spectacolul. Invităm mureșenii și nu numai să participe la Festivalul Văii Gurghiului. Atât timp cât avem un festival în care vrem să promovăm obiceiurile, tradițiile, portul popular, mâncarea tradițională, nu putem aduce nimic nou în afara programului artistic, care este în proporție de 95% folcloric. Serile de vineri, sâmbătă și duminică se vor încheia cu muzică ușoară pentru tineri, pentru unul dintre scopurile festivalului este de a-i scoate pe tineri din casă și de a-i aduce pe Platoul „La Fâncel”, pentru a vedea ce înseamnă tradițiile și obiceiurile. Este deja tradiție ca fiecare stand să aibă mâncăruri tradiționale, deci bucătarii vor prepara mâncăruri tradiționale specifice comunei pe care o reprezintă”, a precizat Neluțu Gliga.

4 alexandru cimpeanPromovarea Văii Gurghiului
Vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Alexandru Cîmpean, a transmis că atât Consiliul Județean Mureș și Instituția Prefectului – Județul Mureș sprijină și promovează activitățile ce au drept scop promovarea tradițiilor din județul Mureș. „Festivalul Văii Gurghiului are ca scop principal promovarea Valea Gurghiului din perspectiva culturii, tradițiilor, istoriei locale tradiționale și originale din aceste comune care sunt membre ale Asociației Văii Gurghiului. Consiliul Județean Mureș și Instituția Prefectului sunt membri în Asociație, finanțează această activitate și toate activitățile de promovare a tradițiilor din zonă. Consiliul Județean va avea un stand la festival și va participa prin două dintre instituțiile subordonate: Muzeul Județean și Biblioteca Județeană”, a transmis Alexandru Cîmpean.5 pregatiri festival

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE