Recomandarea zilei: pandişpan cu cremă de lămâie Life style
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 224 Vizualizări

Recomandarea zilei: pandişpan cu cremă de lămâie

CSID scrie că binecunoscutul pandişpan se regăseşte în fruntea listei multor iubitori de dulce şi, odată ce îl vei degusta, mai mult că sigur te vei vedea nevoit să ceri şi o a două porţie.
Ingrediente pandişpan
7 ouă medii
210 g făină
210 g zahăr
½ linguriţă sare
Toate ingredientele se cântăresc şi se păstrează la temperatura camerei pentru ~15 minute înainte de gătire. Cuptorul se preincalzeste pentru ~10 minute la 170°C.
Mixăm ouăle cu zahărul şi un vârf de sare până când compoziţia îşi triplează volumul şi se deschide la culoare. Adăugăm puţin câte puţin făină cernută şi amestecăm cu paleta, cu mare grijă, de jos în sus, dinspre centru spre exterior, până terminăm făina. Aşezăm aluatul într-o formă tapetată cu unt şi făină şi nivelăm cu foarte mare grijă suprafaţă. Apoi  lovim formă de masă de câteva ori că să eliminăm excesul de aer acumulat de aluat.  Introducem pandişpanul în cuptor pentru 20 –25 minute. Când pandişpanul este auriu şi se desprinde singur de pe marginea formei atunci este gata. Îl răsturnăm cu grijă pe un grătar  şi îl lăsăm să se răcească complet după care îl puteţi tăia şi servii cu crema de lămâie.
Ingrediente cremă de lămâie
125 ml suc lămâie (de la 2-3 lămâi)
coajă rasă de la 1 lămâie
150 gr zahăr
150 g unt
2 gălbenuşuri de ou
2 ouă întregi
Metodă de preparare crema de lămâie
Se pune o oală cu apă pe foc şi deasupra ei se pune un bol (de sticlă sau inox), având grijă că fundul bolului să nu atingă apă. Se amestecă zahărul cu coajă rasă de lămâie. Se adaugă sucul de lămâie, ouăle şi gălbenuşurile. Se toarnă compoziţia obţinută în bolul de pe oală.
Cu telul amestecaţi: la început încet, apoi, pe măsură ce simţiţi că se îngroaşă, un pic mai repede. Amestecaţi până aveţi consistentă unei creme, iar urmele ţelului rămân vizibile prin crema. Mutaţi crema înapoi în robotul curat. Lăsaţi cam 3 minute să se răcească. Tăiaţi untul cubuleţe. Porniţi robotul pe viteză mică şi încet începeţi să adăugaţi cuburile de unt.
Când aţi terminat de încorporat untul, porniţi robotul la viteză mare şi mixati să se aereze bine crema.
După 30 minute se poate orna pandişpanul şi poate fi servit.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE