Documentarul Recoltarea umană, premieră națională la Simfest 2016. Prizonieri de conștiință executați prin recoltare de organe Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 911 Vizualizări

Documentarul Recoltarea umană, premieră națională la Simfest 2016. Prizonieri de conștiință executați prin recoltare de organe

Recoltarea umana, Gina si Adrian Sturdza (1)

Documentarul Recoltarea umană (2015), Human Harvest – în engleză, a fost proiectat la Cinema Arta, în 23 august, de la ora 19.30, în cadrul Simfest 2016. Human Harvest/Recoltarea Umană sau „David și Goliat”, bazat pe cărţile Bloody Harvest/Recoltarea Sângeroasă şi Organele Statului, îi urmăreşte pe cei doi nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace, reputatul avocat pentru drepturile omului David Matas, şi fostul secretar de stat canadian, David Kilgour, în investigarea jafului de organe organizat în secret de autorităţile chineze. Documentarul a fost prezentat în premieră națională la Cinema Arta din Tîrgu-Mureș.

Practicanții Falun Gong executați prin recoltare de organe

Prin interviuri cu experţi, martori şi oameni care au primit transplanturi de organe în China, filmul dezvăluie una dintre cele mai grave crime împotriva umanităţii care are loc de peste 15 ani. Zeci de mii de intervenţii chirurgicale de transplant de organe în China au folosit organe provenite de la prizonieri de conştiinţă, majoritatea ucişi chiar prin extragerea de organe, în cea mai mare parte practicanţi Falun Gong. “Cred că e mai uşor să pretinzi că o crimă de o asemenea magnitudine nu este reală”, spune regizorul Leon Lee. „Dar dovezile sunt copleşitoare”.

„Încercăm să ne punem cunoștințele și inima în slujba binelui”

Documentarul a ajuns la SImfest datorită Ginei Sturdza și a lui Adrian Sturdza, Epoch Times România. Gina Sturdza este traducătoarea în limba română a cărților „Recoltarea Sângeroasă – Uciderea practicanţilor Falun Gong pentru organele lor” şi „Organele statului – Abuzul transplanturilor în China”. „Nu a fost ușor să-l aducem în cadrul Simfest. Este o onoare și o responsabilitate să-l aducem în fața voastră, a tuturor”, le-a transmis Gina Sturdza celor prezenți în Sala Flora de la Cinema Arta. Gina Sturza a continuat prin a ne explica cum, din păcate, foarte mulți oameni sunt făcuți complici, de cele mai multe ori involuntari, la aceste atrocități care au loc în China.

„Nu vreau să spun foarte multe despre film pentru că documentarul, în sine, vorbește foarte elocvent. Și are la bază o documentare foarte riguroasă”, a adăugat Gina Sturdza, care este și membră în Organizația “Doctori Împotriva Recoltării Forțate de Organe”. Anul acesta organizația DAFOH a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace . „Dorim să spunem oamenilor ceea ce pentru prea mult timp a fost ascuns. Încercăm să ne punem cunoștințele și inima în slujba binelui”, ne-a mai spus Gina Sturdza.

„Lucrurile continuă și acum, nu se ia nicio măsură”

Adrian Sturdza, redactor-șef al Epoch Times România, ne-a vorbit despre atrocitățile care se-ntâmplă în China de mai mult de 15 ani, pe care le descrie drept un „genocide”. La începutul anilor 2000, Adrian Sturdza a fost arestat în China pentru că a participat la un protest, în Piata Tiananmen, împotriva tratamentelor la care sunt supuși practicantii Falun Gong. „Oamenii cărora li se recoltează organele, nici măcar nu sunt anesteziați”, a precizat acesta. În continuare ne-a vorbit despre cum prizonierii de conștiință sunt sacrificați de autoritățile chineze pentru a alimenta piața de organe din China. „Cererea de organe este foarte mare și vine din țări de genul Taiwan, Malaezia, Japonia, Coreea de Sud și din alte țări adiacente”, a mai adăugat Adrian Sturdza. După ultimele date, „numărul este deja de peste 1,5 milioane de oameni sacrificați, deci este vorba despre un genocid. Lucrurile continuă și acum, nu se ia nicio măsură”, a precizat acesta.

Recoltarea Umană sau „David și Goliat”

Documentarul prezintă felul în care industria de recoltare și transplant de organe din China se folosește fără scrupule de prizonierii de cunoștință de pe tot teritoriul țării. Majoritatea acestora fiind practicanți Falun Gong. O mișcare spirituală ai cărei practicanți au adoptat și fac o serie de exerciții fizice asemănătoare celor din artele marțiale. Aceste exerciții însă, nu sunt nici pentru apărare, nici pentru atac. „Această școală se bazează pe creșterea voinței, a capacității de concentrare și pentru îmbunătățirea stării de sănătate. Deosebirea față de alte școli asemănătoare din China este că au un cod moral”, ne-a mai spus Adrian Sturdza. Codul moral al mișcării presupune respectarea a trei valori: adevărul, bunătatea și toleranța.

Falun Gong a fost agreată și ajutată să se dezvolte, tocmai de regimul comunist chinez la începutul anilor 90, dar, probabil, pentru că în doar câțiva ani a devenit foarte populară, a căzut în dizgrația Președintelui Partidului Comunist Chinez. Și, așa, ajungem la subiectul documentarului. Realizatorii filmului au beneficiat de ajutorul unor persoane care vorbesc limba mandarină. Aceștia au sunat la diverse spitale din China. Pe site-urile spitalelor, transplanturile sunt promovate, fiind specificat că cei care vin pentru un transplant în China se vor întoarce acasă cu o inimă, un rinichi sau un ficat noi, după numai aproximativ două săptămâni. Cei care au sunat din partea realizatorilor documentarului s-au arătat interesați de proveniența organelor. Întrebau direct dacă pot să primească organe de la practicanți Falun Gong, spunând că au auzit că sunt cele mai bune. Li se răspundea, de cele mai multe ori fără ocolișuri: da.

Gina Sturdza ne-a spus că cifra de afaceri a acestei piețe de organe este estimată la câteva miliarde de dolari anual.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE